Політична реклама

До кінця року ціна на пиво зросте на 15%, продукти широкого вжитку - втричі, - прогнози експертів

1766 0
Соцпрограми — прямі винуватці майбутнього подорожчання товарів народного споживання. Таку думку висловив голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат Олександр Чорноволенко.

«Фінансування таких соціальних програм триватиме до 1 листопада, далі грошей не вистачає — це очевидно. Адже це гроші, які беруться за рахунок останніх місяців року — листопада і грудня. Цих невиплачених грошей не вистачить на те, щоб покрити дефіцит, і доведеться друкувати гроші, які будуть тиснути і на ринок, вони не будуть забезпечені товарами і це посприяє росту цін. Якщо ситуацію намагатися стримувати штучно — наприклад, за допомогою тиску на підприємства, то вся гривнева система завалиться», — зазначив Чорноволенко.

У першу чергу цінники поміняються на дешевих товарах. «Ціни на товари широкого споживання зростуть навіть не вдвічі, а втричі. Це найбільша загроза, яка виникає в разі масової виплати грошей через Пенсійний фонд, які не забезпечені товарами. Бюджет вимагає позитивної динаміки розвитку, і він щомісяця повинен бути однаково збалансований. В Інакше «летить» вся система», — підкреслив депутат.

Невтішні прогнози дають і представники виробничої сфери. Так, до кінця 2012 року істотно подорожчає пиво. Ціна зросте мінімум на 15%. Такий прогноз озвучив генеральний директор компанії Carlsberg Ukraine Петро Чернишов. «До кінця року підвищення цін в середньому по ринку складе відсотків 15. Це за умови, що не буде девальвації. Якщо ж вона відбудеться, то я не беруся прогнозувати наслідки», — сказав він.

Що ж стосується хліба, то Керівник Державного агентства резерву України Олексій Лелюк стверджує, що подорожчання не буде. За словами чиновника, підставою для такого прогнозу служать показники врожаю зерна минулого року та перспективи врожаю нинішнього. Чиновник запевняє, що запасів зерна буде достатньо для того, щоб утримувати стабільними ціни на муку і хліб навіть у разі неврожаю.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!