До Львова приїхав міністр охорони здоров’я

3382 0
Він відвідав Лікарню швидкої медичної допомоги міста.
Фото із відео Олега Самчука

Фото із відео Олега Самчука

Сьогодні, 14 жовтня, до Львова приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він побував у Лікарні швидкої медичної допомоги міста. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Хвороба без фільтрів. Історія одного пацієнта з Сovid-лікарні у Львові

Нагадаємо, що нещодавно свою історію про лікування у цьому мед закладі розповів Роман Левчик, він провів 13 днів у лікарні з хворим на коронавірус батьком. Тvoemisto.tv записало з ним інтерв’ю, у якому він каже, що у мед закладі не вистачає ні лікарів, ні медикаментів.

У розмові з Тvoemisto.tv терапевтка Зор’яна Романишин роз’яснила, що лікування хворих на коронавірус забезпечує держава за умовами Covid-пакету. Раніше компенсовані медзакладам кошти були більшого розміру, тепер його скоротили.

«Зрозуміло, що є ліки, які держава просто не здатна закупити. Наприклад, Ремдисевір, який вкрай дорогий. Якщо є покази для його застосування, тоді пацієнти змушені купувати ліки за власні кошти, оскільки Covid-пакет не покриває їх вартості. Ремдисевір всі пацієнти закуповують за власні кошти», – каже лікарка.

Під час візиту у Лікарню швидкої допомоги міністр охорони здоров’я пообіцяв вирішити проблеми із постачанням медвиробів, і закликав медиків не опускати рук.

«Ви на передовій, ви витягуєте найважчих. Зараз ми вирішимо всі проблеми і технічні питання з ліками з поставкою мед виробів, шприців, яких вам не вистачає. Найцінніше, що є в держави – це ви. Поки у вас не опускаються руки, поки у вас горять очі – ми реально можемо перемогти», – зазначив міністр.

Відео із відвідин лікарні на своїй сторінці у Фейсбук розмістив головний лікар Лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Додамо, нині у лікарні лікують 442 пацієнти із пневмоніями, 38 людей перебуває у реанімації.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!