До котрої години курсують міські автобуси у Львові

10820 0
У деяких автобусах останнє відправлення відбувається о 21:45.
Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Громадський транспорт Львова/Фото Івана Станіславського

Станом на сьогодні у Львові курсують 47 міських автобусних маршрутів. Деякі з них розпочинають роботу з 5:40 ранку. У більшості автобусних маршрутів останнє відправлення передбачене о 21:00 – 21:30 год. Проте у деяких маршрутках Львівської міської територіальної громади останнє відправлення відбувається о 21:40 – 21:45 год. Про це у відповідь на запит Tvoemisto.tv повідомили у Львівській міській раді.

На яких маршрутах найбільше автобусів

Найбільша кількість автобусів передбачена на маршрутах: №47А – 20 автобусів, №46 – 18 автобусів, №20 – 18 автобусів, №51 – 18 автобусів та №53 – 18 автобусів.

Читайте також: Як у Львові контролери перевіряють оплату проїзду в громадському транспорті 

Як курсують міські маршрутки на вихідних 

У суботу у Львові курсують всі автобусні маршрути – 47, у неділю – 46. 

«Різниця утворилася через автобусний маршрут №60. Цей маршрут замінив приміський автобус, який курсував виключно у робочі дні. У травні 2023 року на звернення мешканців управлінням було опрацьовано та забезпечено курсування маршруту №60 у суботу. Водночас зараз вивчається питання щодо курсування маршруту № 60 й у неділю», – йдеться в повідомленні.

Скільки автобусів мають вентиляційну систему обдуву салону чи кондиціонери

Вентиляційну систему обдуву салону чи кондиціонери мають 114 автобусів, з яких у 100 автобусах марки МАЗ встановлено вентиляційну систему обдуву салону та у 14 автобусах марки Mercedes-Benz Citaro встановлено кондиціонери.

Нагадаємо, у Львові з червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах – № 5А, № 62 та №39Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт. Також Tvoemisto.tv дізналося, як працює електронна оплата у Львові, і запитало львівʼян, наскільки це зручно та що можна покращити.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!