Другий етап медреформи стартує 1 квітня, але з корективами

3909 0
Деякі зміни відбулись через пандемію COVID-19.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Другий етап медичної реформи запрацює із 1 квітня, як і планувалось. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила директорка Західного департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця.

За її словами, загалом все запрацює так, як і мало би, але поширення коронавірусу внесло свої корективи.

Читайте також: Запитайте у партнера про здоров'я родичів і водіть дитину у садок. Поради лікаря про імунітет

Так, Кабмін, за ініціативи НСЗУ, виділить додаткових 905 млн грн на підтримку малопотужних лікарень на період пандемії. Ці кошти перерозподілили з коштів за Програмою медичних гарантій. Ці кошти утворюють так званий стабілізаційний фонд. Також до нього увійшли ще 27 млн грн на застосування примусових заходів медичного характеру.

Лікарні зможуть використати кошти на підтримку своєї роботи під час пандемії, аби надавати якісну та своєчасну допомогу пацієнтам. Те, як гроші розподілити між закладами, вирішуватиме місцева влада, на балансі якої вони перебувають.

Читайте також: Для пацієнта змінюється все. Мар'яна Возниця про другий етап медреформи

Друга зміна полягає в тому, що НСЗУ з власних резервів профінансує службу екстреної медддопомоги. На це виділили 466 млн грн.

Окрім того, в НСЗУ підрахували приблизні потреби лікарень у часі поширення коронавірусу і передали відповідні розрахунки у МОЗ та Мінфін, аби ті вчасно відреагували.

Нагадаємо, сьогодні Департамент охорони здоров'я ЛОДА отримав нового керівника. Ним став Орест Чемерис, який переміг у відповідному конкурсі.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!