Київ

Директору Департаменту безпеки КМДА оголосили підозру через закрите укриття

830 0
Посадовця звинувачують у неналежному виконанні службових обов'язків.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Директору Департаменту муніципальної безпеки Роману Ткачуку вручили підозру у справі про загибель людей біля зачиненого укриття в Деснянському районі Києва. Про це  повідомили в КМДА.

У межах кримінального провадження Ткачука підозрюють у неналежному виконанні службових обов'язків.

Підозру чиновнику влучили на робочому місці, наразі обирають запобіжний захід.

«Роман Ткачук та Департамент муніципальної безпеки співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації», - повідомили в КМДА.

Там також додали, що на час воєнного стану Департамент муніципальної безпеки підпорядкований КМВА.

За службову недбалість, що привела до тяжких наслідків, можна отримати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Нагадаємо, під час ракетної атаки в ніч на 1 червня три людини загинули біля зачиненого укриття поліклініки в Деснянському районі. Чотирьом службовим особам, зокрема заступниці Деснянської РДА, інкримінують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, та залишення у небезпеці, що призвело до смерті.

Невдовзі КМДА ухвалила рішення, за яким укриття в Києві мають бути відчинені постійно, а не лише під час повітряної тривоги.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела писали, що після загибелі людей біля закритого укриття у Деснянському районі Офіс президента нібито планує «поставити свою людину» на місце Кличка в Київську міську державну адміністрацію. Найбільш імовірним кандидатом називають міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна. 

Перед цим очільники столичних районних державних адміністрацій, призначені ОП, закликали Кличка відмовитись від посади голови Київської міської державної адміністрації.

Водночас усі звинувачення в упередженості стосовно Кличка в Офісі президента заперечують. 

Нагадаємо, Кличко заявив, що його фактично позбавляють важелів управлінні містом, тому Київрада звернеться до президента з проханням повернути право меру подавати кандидатури на призначення та звільнення голів районів столиці. Він також звернеться до СБУ щодо дій голів районів. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!