Київ

Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА оголосили ще одну підозру

646 0
Це вже четверта підозра, яку отримав Роман Ткачук.
Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук

Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук

Прокурори Деснянської окружної прокуратури повідомили ще одну підозру директору Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації (КМДА) Роману Ткачуку.  Про це  повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора. 

Посадовцю інкримінують розтрату бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану. 

«За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану», – йдеться в повідомленні. 

За даними слідства, посадовець у червні 2022 року уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення – ТАСЦО в Деснянському районі м. Києва.

«На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва було виділено майже 10 млн гривень бюджетних коштів. У подальшому директор департаменту в інтересах службових осіб підрядної організації підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання», – зазначили в прокуратурі. 

Правоохоронці наголошують, що такі дії призвели до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі майже чверть мільйона гривень, що підтверджується висновком експертизи.

Наразі у кримінальному провадженні тривають експертизи.

У КМДА відреагували заявою, що вручення вже четвертої підозри директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА є «політичним тиском на Київ». 

«Звинувачення базуються на поверхневому аналізі та оцінці окремих матеріалів та елементів системи без фахової експертизи цілісного комплексу, аналогів якому на сьогодні в Україні немає. Оскільки за приклад фахівці брали системи, що працюють у Польщі, Нідерландах, Німеччині та Сполучених Штатах Америки», – повідомили в КМДА. 

Нагадаємо, перед цим, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук отримав підозру у співучасті в  розкраданні 65 млн грн на переміщенні плавучої насосної станції на річку Десна. Обладнання мало забезпечити киян резервним водопостачанням під час активних бойових дій. Також посадовця підозрюють у розтраті бюджетних коштів при закупівлі оснащення для пунктів обігріву на території столиці. Першою підозрою, яку отримав Ткачук, була підозра в службовій недбалості через смерть людей біля закритого укриття.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!