Київ

Колишній директор «Київводоканалу» привласнив 65 млн грн під час боїв за Київ, — СБУ

983 0
Правоохоронці назвали спільниками експосадовця двох керівників департаментів КМДА
Плавуча насосна станція «Роса-300»

Плавуча насосна станція «Роса-300»

Колишнього гендиректора «Київводоканалу» підозрюють в розкраданні майже 65 млн грн. Ці кошти виділялись на ліквідацію надзвичайних ситуацій під час боїв за столицю. Про це повідомляє СБУ.

За даними правоохоронців, ексгендиректор разом зі спільниками привласнив майже 65 млн грн за передислокацію плавучої насосної станції на річку Десна.

Там вона мала перекачувати воду на технологічні споруди Дніпровської водопровідної станції, а потім до централізованого водогону Києва. Обладнання мало забезпечити киян резервним водопостачанням під час активних бойових дій.

«Плавуча насосна станція була несправною і технологічно не підлягала транспортуванню. Вона залишалась на місці, а гроші були переведені майже у повному обсязі на підрядників з виведенням потім у тінь», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в офісних приміщеннях фігурантів виявили фінансово-господарську документацію із доказами.

Наразі колишньому гендиректору «Київводоканалу» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Також в СБУ додали, що в серпні цього року було повідомлено про підозру двом спільникам фігуранта: керівникам Департаменту житлово-комунальної інфраструктури та Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

З 9 квітня 2021 року до 21 липня 2023 року головою правління, генеральним директором Київводоканалу працював Сергій Крушановський. Він звільнився за власним бажанням.

Як ми писали, у червні директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку вручили підозру у розтраті бюджетних коштів. Згідно з матеріалами слідства, службові особи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА забезпечили підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків, розташованих на вулиці Зрошувальній, а також дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ». Попри те, що роботи не були виконані в повному обсязі, він підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів. За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько 1 млн гривень.

Перед цим, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук отримав підозру – у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану. Це вже друга підозра оголошена посадовцю — першою була  підозра в службовій недбалості через смерть людей біля закритого укриття.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!