Джонсон виголосив прощальну промову як прем'єр. Згадав про Україну

1061 0
Він сказав, що енергетична криза викликана жорстокою війною путіна.
Фото: news.sky.com

Фото: news.sky.com

Борис Джонсон вранці 6 вересня виголосив на Даунінг-стріт, 10 свою заключну промову в якості прем'єр-міністра Великої Британії. Своє прем'єрство він назвав естафетою, «перерваною правилами, зміненими на півдорозі». Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на британські ЗМІ.

Читайте також: Джонсон у Києві оголосив про виділення 54 млн фунтів стерлінгів військової допомоги Україні

Під час промови він пообіцяв підтримку своєму наступнику Ліз Трасс.

«Я підтримувати Ліз Трасс і новий уряд на кожному етапі шляху», – сказав він.

Прем'єр зазначив деякі питання, які, на його думку, стали визначальними під час перебування на посаді – йдеться про виконання умов Brexit, програму вакцинації від коронавірусу та спротив російській агресії в Україні.

Також він згадав про постачання зброї Україні і сказав, що це, можливо, «цілком допомогло змінити хід найбільшої європейської війни за 80 років». Він додав, що енергетична криза викликана жорстокою війною путіна.

«І якщо путін думає, що зможе досягти успіху, шантажуючи або залякуючи британський народ, то він абсолютно помиляється», – констатував політик.

Читайте також: На День Незалежності Борис Джонсон прибув до України. Фото, відео

Про своє власне майбутнє Джонсон висловився: «Щодо стрибків у майбутній кар'єрі, дозвольте мені сказати, що зараз я схожий на одну з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію. Тепер я обережно увійду в атмосферу і невидимо пришвартуюсь у якомусь віддаленому і темному куточку Тихого океану».

Після виступу Джонсон зі своєю дружиною Керрі вирушили до замку Балморал, щоб зустрітися з королевою Єлизаветою II.

Нагадаємо, ексглава британського уряду Борис Джонсон оголосив у липні, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. Раніше навколо Джонсона виникало чимало скандалів. Наприклад, один із них стосується вечірок за участю членів уряду, які вони влаштували у 2020-2021 роках, коли у Великій Британії були жорсткі карантинні обмеження.  

Додамо, що 5 вересня міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії та стане новим прем'єр-міністром. Вона стане третьою жінкою, яка очолить уряд Великої Британії в історії. 

Фото: news.sky.com

 
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!