На якому етапі впровадження е-квитка на Львівщині

1749 0
Наразі область очікує поставки валідаторів із Китаю.
Фото: Getty Image

Фото: Getty Image

На Львівщині триває підготовка до запровадження безготівкової оплати проїзду на всіх обласних маршрутах. За попередньою інформацією, запуск системи заплановано на 1 липня. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко, найближчим часом вже планують встановити валідатори у автобусах. Наразі область очікує поставки із Китаю. 

Читайте також: Безготівкова оплата проїзду у Львові. Чому гроші з рахунку списуються не одразу

«Зараз на завершальному етапі підписання угоди між перевізниками та переможцем конкурсу. Валідатори вже виготовлені, найближчим часом їх доставлять на Львівщину із Китаю, після чого встановлять у приміських маршрутах. Ті, що запрацювали у тестовому режимі – функціонують добре», – каже він. 

Він зазначив, що на Львівщині функціонує близько 1100 автобусів. Валідатори встановлять у кожному, можливо в деяких запрацює кілька приладів, в залежності від маршруту.

Читайте також: Із липня у приміських та міжміських автобусах Львівщини запрацює е-квиток. Що зміниться

Нагадаємо, минулого місяця у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління транспорту та зв'язку Львівської ОВА Степан Рудницький казав, що на Львівщині вже запрацювали у тестовому режимі 22 валідатори у приміських автобусах Рава-Руського напрямку. Пасажири за бажанням можуть скористатися електронною оплатою, однак така кількість охочих невелика, оскільки ще не була розміщена інформаційна довідка щодо користування. Також в області відпрацьовуватимуть технологію – Check-In/Check-Out, детальніше читайте тут.

Зазначимо, минулого року оголосили конкурс на відбір інвестора для впровадження у приміських та міжміських маршрутах електронної оплати проїзду. Як уточняв у коментарі Tvoemisto.tv Юрій Бучко, для запровадження е-квитка на приміські та міжміські перевезення потрібно близько 30 мільйонів гривень. Так оцінює інвестицію компанія-переможець ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи». Вона отримуватиме 10% комісії від вартості електронного квитка. Один валідатор, за словами посадовця, коштує від 700 євро. У Львівській ОВА акцентують на тому, що область стане першою, де в Україні впровадять е-квиток. Система мала би допомогти скласти облік пасажирів, визначити пасажиропотік у транспорті на Львівщині та надалі скорегувати кількість маршрутів за потреби. 

Tvoemisto.tv з'ясовувало, хто впроваджуватиме електронний квиток на Львівщині. Після цього матеріалу компанія-інвестор відповіла на імовірний зв'язок з російським бізнесом. Зокрема, у компанії стверджували, що валідатори марки Vendotek, які імпортували через білоруського посередника, закупляли для того, аби вивчати. А обладнання для транспорту на Львівщині «Реноме-Смарт», що є технологічним партнером ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи», закупляє у Китаю в форматі запчастин. Надалі тут його збирають та встановлюють. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!