Електронні щоденники у школах Львова можуть запрацювати вже з наступного навчального року

1665 0
Єдину систему для всіх 127 шкіл Львівської громади розроблятиме львівська компанія, що вже працює з 5 освітніми закладами
Фото: vezha.ua

Фото: vezha.ua

Вже до початку нового навчального року всі школи Львівської територіальної громади перейдуть на єдину систему електронних щоденників. Про це повідомила Вікторія Христенко, депутатка «Голосу» у Львівській міській раді, очільниця комісії освіти та науки ЛМР. 

На початку грудня обрали компанію, яка буде працювати над тим, щоб запровадити систему електронних щоденників у всіх школах Львівської громади. За словами Вікторії Христенко, система «НІТ» (Навчання і технології) львівського розробника «Лаєнвуд Софтвер Україна» – оптимальний варіант за співвідношенням ціни і якості послуг.

Вартість «обслуговування» одного школяра становить лише 45 гривень на рік. Крім того, компанія має досвід роботи з львівськими освітніми закладами – такий електронний щоденник вже працює в 5 школах. Ця система відповідала всім критеріям, які поставила перед нею конкурсна комісія: українська (бажано львівська) компанія, досвід співпраці з державними школами, прийнятна ціна та якість самого продукту  тощо. 

Читайте також: У Львові обрали систему електронних щоденників для шкіл

За її словами, впровадження електронного щоденника зробить процес навчання продуктивнішим і якіснішим. Вчителі матимуть більше часу на підготовку занять, а не займатимуться перевірками, бо система буде перевіряти завдання, які учні будуть завантажувати або робити онлайн. Дітям також така система прийде до вподоби, адже вони вже звикли до виконання завдань та тестів онлайн. 

«Звичайно, не можна повністю одномоментно змінити систему, але ми рухаємося в бік цифрового світу. Значний поштовх цьому надав карантин, коли школи вимушено перейшли на онлайн-навчання. Це стало викликом і для вчителів, і для дітей, але ми набули важливого досвіду, який тепер маємо розвивати. Потенційні виклики для системи можуть виникнути в процесі запуску, але я впевнена, що електронний щоденник у Львові запрацює. Він значно полегшить процес обміну інформацією, отримання зворотного зв'язку, спілкування тощо. Трикутник «школа - діти - батьки» стане набагато ефективнішим і якіснішим», – вважає Вікторія Христенко.

За її словами, вчителі пройдуть відповідне навчання, але система і так дуже зрозуміла інтуїтивно, з нею буде зручно працювати дорослим і дітям. 

Програму планують запустити в усіх 127 школах Львівської громади вже 1 вересня 2022 року. Запуск системи і її підтримка буде коштувати місту 2 мільйони гривень у наступному році.

«Важливо вже зараз, в бюджетний період, передбачити фінансування цієї програми на наступний рік, бо це реальні позитивні зміни в нашій освіті», – переконана Вікторія Христенко.

Нагадаємо, що у Львові обрали систему електронних щоденників для шкіл. Минулого року в Україні розпочала роботу система електронних класних журналів для шкіл Electronic Journal. Основна запровадження онлайн платформи – дерегуляція управління системою освіти, а також спрощення ведення шкільного документообігу.

Матеріал підготовлено в межах програми висвітлення діяльності депутатів Львівської міської ради



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!