Фасад майбутнього готелю на площі Міцкевича зроблять із натурального каменю

4954 0
Будівля має стати першим у місті повністю кам’яним сучасним об’єктом.
фото вікторії савіцької/твоє місто

фото вікторії савіцької/твоє місто

Фасад майбутнього готелю на площі Міцкевича, 9 буде виконаний із натурального каменю. Будівля має стати першим у місті повністю кам’яним сучасним об’єктом. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Провели закритий архітектурний конкурс, де перемогли архітектори з Варшави – Kuryłowicz & Associates, ця фірма має офіси у Варшаві та Вроцлаві. Вони займалися багатьма важливими сучасними об'єктами у Польщі, зокрема, майстерно інтегрували нові готелі в історичній забудові Ґданська, отримали багато нагород, мають міжнародний досвід», – каже він.

Читайте також: У Львові розпочинають археологічні дослідження перед будівництвом готелю на площі Міцкевича

Готель на площі Міцкевича буде їхнім першим проєктом у Львові. Вони, за словами головного архітектора, приїздили до міста консультуватися щодо різних технічних аспектів. Проєкт представили у Львівській міськраді. Нині будівля, продовжує Антон Коломєйцев, уже набула всіх своїх об’ємів. На підземному поверсі законсервували рештки мурів, як обіцяли. Він запевняє, що ці давні мури будуть доступними для містян.

«На риштуванні можна бачити об’єкт у такому вигляді, яким він буде. Зокрема, фасад – з натурального каменю. Це – перший в місті повністю кам’яний сучасний об’єкт, що корелюється з найкращими зразками сучасної архітектури», – запевняє він.

Читайте також: Віллу Бачевських у Львові перефарбують у автентичний колір

Нагадаємо, у лютому 2020 року у центрі Львова, на пл. Міцкевича, 9, виконком ЛМР погодив будівництво 25-метрового готелю. У будівлі планують розмістити готель із адміністративно-торговими приміщеннями та підземним паркінгом. Це вже другі містобудівні умови на забудову цієї ділянки. Перші видали у грудні 2018 року. Тоді максимальна висота будівель не мала перевищувати 22,4 м, цього разу – 25 м із максимальним відсотком забудови земельної ділянки.

Візуалізація ЛМР

Дозвіл на початок робіт отримало ТзОВ «Центр розвитку нерухомості». За даними Youcontrol, компанія зареєстрована у 2004 році за адресою: місто Львів, вул. Героїів УПА, 72. Керівником організації є Євген Зінов'єв, а кінцевими бенефіціарними власниками Віталій Антонов (власник ПАТ «Концерн Галнафтогаз» (заправки «ОККО») та Василь Даниляк.

Ділянка на площі Міцкевича, 9 займає південно-західну частину колишнього міста в мурах. Через неї проходила частина Високого муру, який був збудований у другій половині XIV ст. між Вежами кожум’яків та боднарів. У 2020 році фахівці науково-дослідного центру Інституту археології НАН України «Рятівна археологічна служба» повторно дослідили фрагменти муру, розкриті під час попередніх розкопок, а також деякі нові, що раніше не вдалося розкрити з технічних причин. Почали консервацію фрагментів муру у січні минулого року. Планували, що буде розташована у підвальних приміщеннях готелю.

Для довідки

Будинок №9 на площі Маріацькій (тепер Міцкевича – ред.) у 1839 році збудував архітектор Вільгельм Шмідт для Венцеля Гудеца. Будинок став одним із перших на цій площі. Наприкінці XIX століття у партері правого крила будинку був магазин фірми «Рудольф Дітмар» – віденської фабрики метеорних ламп.

У 1990-х роках сусідній будинок №10, який називали «вивихнутим», згорів, а будинок №9 почав руйнуватися через просідання ґрунтів. За іншою версією представники Спілки художників, які працювали у будинку, підрубали несучі мури у підвалах, створивши там майстерні, через що і завалилася сходова клітка. У 1997 році будинок демонтували через аварійність.

Вікторія Савіцька

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!