Київ

Генпідрядник будівництва Подільського мосту піде під суд через багатомільйонні розтрати

1017 0
Керівника генпідрядної організації звинувачують у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації, що займалась будівництвом Подільського мосту. Його звинувачують у розтраті коштів територіальної громади в особливо великих розмірах. Про це повідомила пресслужба столичної  прокуратури.
 
Згідно з матеріалами слідства, у листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з машиністами та допоміжним персоналом, що забезпечують безпечний демонтаж/монтаж металоконструкцій облаштування арки на Подільському мосту.
 
Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.
 
 
«Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді роботи на загальну суму понад 36 млн гривень документально не підтверджуються, чим спричинено збитки столичному бюджету на зазначену суму», – уточнюють у прокуратурі.
 
Крім того, у грудні 2020 року генпідрядник підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, до яких внесені відомості про необґрунтоване завищення витрат на монтаж балок автопроїзду, а саме металоконструкцій прогонової будови Подільського мосту. За висновками комісійної судової будівельно-технічної експертизи необґрунтоване завищення вартості вказаних робіт становить понад 3 млн грн.
 
Раніше за вищевказаними фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно двох субпідрядників. У межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування ними збитків на суму 3 млн грн.
 

Нагадаємо, раніше повідомлялося про завершення досудового розслідування відносно ще трьох фігурантів цього провадження, а саме щодо першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» – замовника робіт, та керівника генпідрядної організації (останні ознайомлюються з матеріалами провадження в порядку ст. 290 КПК України). А також щодо керівника підрядної організації, обвинувальний акт відносно якого у січні 2023 року вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!