Гірськолижний курорт у Славську почнуть будувати наступного року

7435 0
За попередніми підрахунками, вартість будівництва нового курорту становитиме 300-500 млн євро.
Фото: vv-hotel.com

Фото: vv-hotel.com

У квітні 2019 року у Славську планують розпочати будівництво нового гірськолижного курорту-конкурента Буковеля. Про це повідомляє видання Liga.net.

«Цього року йде робота з документацією. Створюють карти, проводять попередні розрахунки, збирають висновки експертів про те, що на території можуть розмістити гірськолижні комплекси», – повідомив голова Славської об’єднаної територіальної громади Володимир Бега. 

За його словами, у Славському планують збудувати не новий Буковель, а індивідуальний самодостатній гірськолижний курорт зі своїми особливостями.

Читайте також: Курортний роман. Чи стане Славське новим Буковелем

«Славське має більш вигідне географічне положення, ніж Буковель – 150 км від обласного ценру – Львова, є власна залізнична станція, через яку проходять чотири міжнародні поїзди, пряме сполучення зі столицею та особливий клімат», – сказав  Володимир Бега. 

Гірськолижний курорт у Славському має реалізувати інвестор. Зокрема компанія «ОККО» має намір будувати траси і підйомники, натомість готелі та інфраструктуру відкриють інші інвестори.

Загалом новий курорт у Славському планують побудувати за 3-5 років. Вартість будівництва приблизно становить 300-500 млн євро. За попередньою інформацією, тут облаштують 65 км трас та інфраструктуру для обслуговування 15 тисяч туристів. Уже цього року у місті планують встановити освітлення та почати будівництво вело- та пішохідних доріжок від центрального вокзалу до комплексу «Захар Беркут».

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!