Курортний роман. Чи стане Славське новим Буковелем

8356 2
На виборах селищного голови Славського переміг підприємець, із котрим пов’язують успішну реалізацію проекту побудови модерного гірськолижного курорту.
rakhivnews.in.ua

rakhivnews.in.ua

Серед перших виборів до об’єднаних територіальних громад Львівщини особливу увагу привернули перегони у курортному гірському селищі Славське. І не так через саму політику чи проблеми з передвиборчим процесом, як із огляду на раніше заявлені плани компанії «ОККО-рітейл», яка належить одному з найбагатших бізнесменів Львівщини Віталію Антонову, побудувати в Славському конкурента «Буковеля» – сучасний гірськолижний курорт.

Читайте також: Лижні курорти неподалік Львова: траси, витяги, особливості

За попередніми даними, 49-річниий бізнесмен Володимир Бега здобув перемогу на голосуванні 29 жовтня. За нього віддали голоси майже 40 % учасників голосування. Це стало переконливою перемогою, оскільки за Михайла Кінаша, який фінішував другим, проголосували 24 % виборців, які прийшли на дільниці.

Це не перший похід підприємця в політику. Свого часу Бега був депутатом Сколівської райради від партії «Християнсько-демократичний союз». На минулих місцевих виборах підприємець був кандидатом до обласної ради від «Самопомочі».

Під час передвиборної кампанії лунали звинувачення у тому, що голова Львівської ОДА Олег Синютка підтримує саме Володимира Бегу і агітував за нього під час приїзду до селища.

Водночас підприємця, який є директором відомої не тільки у районі бази відпочинку «Вежа Ведмежа», від самого початку називали одним із найбільш імовірних кандидатів на перемогу.

Як зазначив під час прямого ефіру на Tvoemisto.tv голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, несподіванки за результатами голосування за голів міст та селищ не було ніде, «бо всюди фаворити з-поміж претендентів на посади голів були відомі заздалегідь», а у Славському переміг тверезий розрахунок.

«У Славську між кандидатом від «Самопомочі» і бізнесменом переміг бізнесмен. Більшість виборців Славської ОТГ зорієнтувалися, що перспектива їхня – це новий курорт і вони віддали голоси тому, хто налагодив на кілька порядків меншу копію (курорту – ред.). Я  думаю, що переміг прагматичний розрахунок», – сказав голова Львівської облради.

Читайте також: На Львівщині хочуть збудувати конкурента «Буковелю»

Також Ганущин сказав, що майбутній інвестор підтримував на виборах саме цього кандидата і співпраця нової влади потенційного інвестора пришвидшить процес.

«Я вважаю, що дуже добре, що холдинг зареєструвався там, бо це зобов’язує його думати про соціально-економічний розвиток  території. Я знаю про те, що вони також підтримали кандидата, який переміг на виборах, то думаю, що цей  процес прискориться», – заявив Ганущин.

На його думку, все залежатиме від рівня та швидкості інвестицій. Голова облради підкреслив, що говорити про те, чи стане Славське другим Буковелем можна буде тоді, коли  холдинг Віталія Антонова «перейде від гасел до першої інвестиції та першого ковша землі».

Нагадаємо, у вересні цього року ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що «ОККО-рітейл» отримала ділянки в межах гірського масиву в оренду на 30 років (у районі Нижньої і Верхньої Рожанки), де планують збудувати майже 75 км лижних трас. Розмір інвестицій оцінили приблизно в 500 млн євро.

Тарас Базюк


Читайте також:
2 Листопада, 2017 17:33
... I звiдки у Вас, Наталя, така iнформацiя?
1 Листопада, 2017 21:47
Наталія Кирилюк Друзі, Славсько, а не Славське
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!