Фейкова «Львівська міськрада» та новий штам «корони» небезпечний для дітей. Головне за 21 грудня

2458 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Josué Soto for unsplash

Фото: Josué Soto for unsplash

Covid-19 – Головне. У пацієнтів, які одночасно хворіють на Covid-19 та мають неврологічні проблеми, спостерігається підвищений ризик смертельних випадків. Зокрема, сюди входить інсульт та порушення мислення. Про це йдеться в дослідженні науковців Медичного центру Монтефіоре та Медичного коледжу Альберта Ейнштейна.

Читайте також: У МОЗ третій тиждень поспіль фіксують зменшення кількості нових випадків Covid-19

Українські вчені розробили тест полімеразної ланцюгової реакції, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі відразу трьох вірусів. Зокрема мова йде, про SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штами А і В вірусу грипу. Як повідомляють в Інституті молекулярної біології і генетики, проведення такого тесту триває близько 6 годин.

Україна веде переговори із Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від коронавірусу від Європейського Союзу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 190 осіб (321 – напередодні). Разом 56 953. Одужало – 41 830 (+ 135), померло – 1 643 (+ 3).

Читайте також: Людина світла й усмішок. У Львові діляться спогадами про історика Ігоря Скочиляса

В Україні Covid-19 виявлено у 6 545 осіб (8 325 за попередню добу). Загальна кількість 970 993 пацієнтів. Одужало – 586 268 (+ 5 106), померло – 16 665 особи (+ 80).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 101 123 (+ 673), Харківська 65 414 (+ 102), Одеська – 64 589 (+ 651) та Львівська області – 56 953 (+ 190).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (673), Одеській (651), Дніпропетровській (598), Запорізькій (570) та Київській (456) областях.

Читайте також: Лікарі ОХМАТДИТу видалили у 14-річної львів'янки п'ятикілограмове утворення яєчника

Британський штам. У Центрі громадського здоров’я МОЗ України запевняють, що «британський штам» в Україні поки не реєстрували.

Кабмін вирішив не закривати авіасполучення з Великою Британією. «У нас із британцями візовий режим, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами», – заявив міністр інфраструктури Криклій.

Новий штам коронавірусу, який виявили в Великобританії, може бути небезпечний, зокрема, для дітей. Про це заявили учені з урядової консультативної групи щодо нових і виникаючих респіраторних вірусів (NERVTAG) в коментарі Reuters. «З огляду на характер їх змішування, можна очікувати, що буде більше інфікованих дітей», –зазначили науковці.

Читайте також: Інвестиції у 500 млн доларів. Біля Славського наступного року розпочнуть будівництво гірськолижного курорту

Фейкова ЛМР. На Львівщині викрили шістьох зловмисників, причетних до самовільного присвоєння владних повноважень, а також провели у них обшуки. 7 грудня вони провели зібрання з мешканцями Сколівського району, під час якого оголосили про створення незаконного органу місцевого самоврядування в одному з сіл району та обрали депутатів і голову. А 8 грудня вони на зборах місцевих жителів у Львові спонукали присутніх до створення «органу місцевого самоврядування Львівської міської ради».

23-24 грудня депутати Львівської ОТГ мають прийняти бюджет. Відповідно до Бюджетного кодексу загальний фонд необхідно прийняти до 25 грудня. А у січні-лютому – бюджет розвитку.

Читайте також: Що дозволив набудувати у Львові «старий» виконком міськради. Візуалізації

Геть Шкарлет. Під Львівською ОДА пройшла акція протесту з вимогою відсторонити Шкарлета з посади міністра освіти. Вигукуючи «Шкарлет геть!» та «Шкарлета у відставку!» студенти кількох львівських вишів та активісти студентських братств і громадських організацій наголошували, що не хочуть бачити на такій високій посаді людину, яка знищує українську освіту.

Кабмін – Верховна Рада – Офіс Президента. Кабмін на позачерговому засіданні призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики – на нього також поклали тимчасове виконання обов’язків міністра.

Нардеп «Слуги народу» Бужанський та майже 30 його однопартійців внесли в Верховну Раду законопроєкт, в якому пропонують скасувати штрафи за відмову обслуговувати державною мовою, що передбачене статтею 30 закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Читайте також: Волонтерка зі Львова передала на потреби українських бійців 60 тисяч доларів

Заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів йде із займаної посади за власним бажанням. А заступник глави ОП Татаров, якому АП та НАБУ вручили підозру, написав заяву про призупинення своїх службових обов’язків. 

«Невдахи» року. 28% українців вважають «невдахою» року президента Зеленського, водночас майже 15% назвали Зеленського політиком року. Як свідчать результати опитування фонду «Демініціативи» імені Кучеріва спільно з КМІС, інших політиків згадують ще менше – друге місце посідає попередній президент Порошенко, якого вважають політиком року лише 9%.

Читайте також: У Львові відкрили унікальну виставку творчості Модеста Сосенка

Знищили унікальні розкопки. На території пам’ятки археології національного значення у місті Звенигород, що біля Львова, невідомі знищили розкоп археологів. За словами в.о. директора заповідника «Древній Звенигород» Наталії Войцещук, йдеться про княжу добу, рештки оборонних фортифікації XVII століття та будинок управителя Адама Синявського. 

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!