Ігри депутатів ЛМР та обіцянка про пільги підприємцям через карантин. Головне за 24 листопада

3138 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
фото тараса бабенчука

фото тараса бабенчука

Covid-19 – Головне. До кінця листопада прогнозують приблизно 743 826 інфікованих за час пандемії Covid-19, а станом на 20 грудня – понад мільйон хворих (зараз – 647 976 пацієнтів), про це йдеться у дослідженні Інституту проблем ринку і економіко-екологічних досліджень Національної академії наук.

 

Читайте також: Львів’ян закликають допомогти медикам та пацієнтам психіатричної лікарні

Міністр культури Ткаченко пропонує двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, та закликав відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів.

За словами головного санітарного лікаря Ляшка, люди, які мають симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції, мають звернутися до лікаря і здати ПЛР-тест на Covid-19.

У Львівській лікарні швидкої допомоги розгорнули реанімаційне відділення на 100 ліжок, із яких 50 передбачені для хворих із Covid-19. Біля кожного ліжка для пацієнтів із Covid-19 є апарат ШВЛ.

У ВООЗ закликають країни не пом’якшувати карантин під час новорічних свят, а громадян виважено приймати рішення, чи проводити сімейні зустрічі.

Читайте також: У Cоборі святого Юра у Львові виставлять до почитання унікальну ікону

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 771 особи (400 – напередодні). Разом 42 050. Одужало – 27 222 (+ 348), померло – 1 176 (+ 26).

В Україні Covid-19 виявлено у 12 287 осіб (10 945 за попередню добу). Загальна кількість 647 976 пацієнтів. Одужало – 299 358 (+ 8 298), померло – 11 263 особи (+ 188).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 61 640 (+ 1 422), Харківська – 51 992 (+ 355), Львівська – 42 050 (+ 771) та Одеська області – 38 766 (+ 865).

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Києві (1 422), Київській (1 089), Дніпропетровській (952), Одеській (865) та Запорізькій (800) областях.

Читайте також: Суд скасував підозру ексголові ЛОДА Маркіяну Мальському через незаконний продаж озера

Пільги – Немає грошей. Президент Зеленський повідомив, що до Ради подадуть законопроєкти щодо заходів для підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями, зокрема, ФОПи та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають допомогу у розмірі 8 тис. грн.

Окрім того, майже 4 млн українцям, які мають податковий борг до 3,06 тис. грн, його анулюють. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. фізичних осіб – підприємців 1-ї групи будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів, включно з ЄСВ.

Державна казначейська служба, за даними джерел УП, зупинила фінансування усіх незахищених видатків – держава не в змозі обслуговувати всі видатки, передбачені держбюджетом-2020.

Читайте також: Українка увійшла до списку 100 найвпливовіших жінок року за версією BBC

Кабмін переніс реалізацію постанови №822 про зростання зарплат вчителів на 20-70%. Її ухвалили ще в липні 2019 року, а її дію зупинили тепер до 31 грудня 2021 року.

Сесія ради Львівської ОТГ. Перше засідання новообраної ради Львівської ОТГ відбулось учора у сесійній залі – без стільців та без системи для голосування. Не прийшов також і чинний на той момент міський голова Львова Садовий, який заявив, що депутати узурпували владу і він це оскаржить. На сесію з’явилися 34 із 64 новообраних депутатів з фракцій «Європейська солідарність», «Варта» та ВО «Свобода», натомість «Самопоміч» та «Голос» її проігнорували. Депутати трьох партій поспіхом склали присягу, після чого Садовий перестав бути чинним міським головою. Також присутні у залі проголосувати за створення тимчасової президії.

Читайте також: Закон, повага та (не)чинний Садовий. Що відбувається у Львівській міській раді

Засідання сесії Львівської міської ради можна вважати легітимним, але розбиратись у цьому – компетенція суду. Партнер юридичної фірми Dexis Partners Іван Городиський вважає поспішне скликання депутатів на сесію політичним рішенням, яке вказує на протистояння.

Усі молитви перед кожною сесією слід проводити не у сесійній залі, а у Гарнізонному храмі. За  словами Синкела у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ о. Юстина Бойка, може там, коли вони побачать очі героїв, які віддали своє життя за волю України, місцеві політики по-іншому почнуть працювати у Львівській міськраді.

Смерть на пішохідному переході – п'яний коп. У ДТП на Львівщині загинув засновник Lviv Fashion Week Петро Нестеренко-Ланько. 37-річний чоловік загинув ввечері. Його збив на освітленому пішохідному переході у селі Бартатів Городоцького району водій «Ніссану».

Читайте також: «Він був надто справжнім». Львів’яни діляться спогадами про засновника Lviv Fashion Week

У Львові, на вулиці Торфяній, п’яний співробітник одного з територіальних підрозділів поліції Львівщини на Volkswagen Touareg виїхав на дитячий майданчик, зніс гірку і в’їхав у гойдалку. На щастя, ніхто з дітей чи дорослих не постраждав.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!