Що заважає ветеранам повернутися до роботи та на які проєкти на Львівщині скерують 426 млн від Євробанку. Підсумки доби

525 0
Нині 21 червня та 849 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото ілюстративне: ЗСУ

Фото ілюстративне: ЗСУ

Акцент дня: 11-річний велосипедист, якого збила маршрутка у Львові, помер у лікарні. «Лікарі боролись за життя дитини упродовж чотирьох годин. Та внаслідок важкої політравми, множинних ушкодженнь внутрішніх органів з масивною кровотечею серце дитини зупинилось на операційному столі».

На цю ж тему: У Львові автобус збив 12-річного хлопця на самокаті. Його госпіталізували.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу відбулося 128 бойових зіткнень, з них 48 на Покровському напрямку. Найбільша активність російських окупантів зберігається з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки. 16 разів ворог атакував позиції Сил оборони на Куп’янському напрямку, ситуація напружена.

Читайте також:  За підписання контракту на військову службу в Україні передбачили нові пільги. Якщо військовозобов’язаний укладає перший контракт, то він має право на покриття 50% першого внеску на кредит на житло, а також виплати по кредиту за перший рік на 100 тис. грн.

Та: В Україні запрацює чат-бот «Армія+». Для чого він потрібен. Програма даватиме оперативні відповіді щодо грошового забезпечення, отримання статусу УБД, протезування, санаторного лікування.

А також: На трасі «Тернопіль – Львів» пасажири автобуса перекрили дорогу, адже водія забрали у ТЦК. У нього були відсутні військово-облікові документи.

Тема дня: Там була гідна оплата, а що тут? Що заважає ветеранам повернутися до роботи. За даними Українського ветеранського фонду в Україні майже 30% ветеранів мають статус безробітного. Одна з причин криється в тому, що їм некомфортно повертатися в цивільне середовище або на попереднє місце праці, бо вони звикли підпорядковуватися своїм командирам і працювати зі своїми побратимами. Останнім часом в Україні багато розмов про мобілізацію, ТЦК, оновлення даних, але важливо говорити і про повернення та правильну соціалізацію тих, що вже багато зробили задля нашої перемоги, а саме про ефективнішу інтеграцію ветеранів у роботу.

Медіа-хаб «Твоє місто» провів першу дискусію в межах ветеранського проєкту на тему «Як бізнесу ефективніше інтегрувати ветеранів у роботу», запросивши на неї представників різних середовищ – ветеранського, бізнесу та влади.

На цю ж тему: Як допомогти ветеранам знайти роботу: що потрібно зробити державі та бізнесу. Важливо розробити систему стимулів для підтримки бізнесу у співпраці з ветеранами.

Ключові події:

1. Вандалом, що понівечив могили Героїв на Аскольдовій, виявилась жінка. Їй загрожує тюремне ув’язнення.

Читайте також: В Україні можуть здорожчати продукти через проблеми з електропостачанням. Перебої з електрикою можуть збільшити вартість бакалії на 5–15%, а молочних продуктів – на 30%.

Та: Реконструкція шкіл, садків та лікарень Львівщини. На що скерують 426 млн грн від Європейського банку. Протягом двох років мають бути реалізовані вісім проєктів;

2. Біля Львова відкрили добудований комплекс реабілітаційного центру. Superhumans Lviv розташований на базі комунального закладу «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи».

Читайте також: Готель «Козацький» у центрі Києва продають за 155 мільйонів. Попри розташування, готель є збитковим.

Та: Чи є вакансії на Львівській митниці та яка середня зарплата. Є 20 вакантних пропозицій.

Також Львівська митниця забронювала 50% працівників;

3. На яких маршрутах та коли у Львові почнуть курсувати берлінські трамваї. Перший вагон на лінію хочуть випустити до кінця червня. Берлінські трамваї курсуватимуть на маршрутах №3 та №6.

Читайте також: Нині Україна вдруге гратиме на Євро-2024. Де дивитися матч. На телеканалах Суспільного (у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV, крім OTT-платформ) та Megogo;

4. Які мінімальні бали НМТ необхідно мати для вступу в університет. Конкурсний бал для вступу на бюджет на всі спеціальності на основі повної загальної середньої освіти не може бути меншим за 130 балів, за винятком дітей загиблих захисників України.

Читайте також: У Львові планують добровільно відреставрувати давню пам’ятку на Тершаковців. Раніше управління комунальної власності подало до суду на власників через невиконання умов продаж;

5. Львів – лідер серед міст, де планують відпочивати влітку українці. У десятку найпопулярніших місць для відпочинку входять також Карпати, Львівська область і Київ.

Читайте також: У Львові продовжують відновлювати демонтоване мозаїчне панно. Фото. Над відновленням полотна працює команда колективу з 6 художників «Софія».

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!