Хворим із підозрою на коронавірус у Львові потрібна допомога

21199 0
Госпіталізованим потрібний змінний одяг, посуд, побутова хімія та продукти харчування.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Львів’ян закликають допомогти хворим із підозрою на коронавірусну інфекцію купити необхідні речі та продукти, так як вони змушені перебувати у межах своїх палат, а не всі рідні можуть їх відвідати. З таким проханням звернувся до мешканців Львова заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник.

Читайте також: У Львові у чотирьох пацієнтів не підтвердили коронавірус

У лікарні наразі перебувають 24 хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію, ще у 4-ох підозру знято і підтверджено грип. Решта хворих отримує необхідну медичну допомогу та очікує результати обстежень на коронавірус, які проводять в Києві.

Як розповів медик, пацієнтів доставляють із вокзалів, кордонів, аеропорту, з інших районів та мешканців інших областей. Люди приїжджають без достатньої кількості коштів, не мають змінного одягу, а рідні не мають можливості приїхати з допомогою із за далекої відстані чи із причини перебування на домашньому карантині.

Читайте також: Чому в інфекційній лікарні Львова не ізолюють пацієнтів з підозрою на коронавірус

Водночас пацієнти до отримання результатів обстеження на коронавірус можуть становити ймовірну епідзагрозу для оточуючих, тому вони повинні перебувати в межах своїх палат. А медичний персонал в силу своєї завантаженості наданням медичної допомоги не в змозі забезпечити всі прохання щодо купівлі і доставки пацієнтам необхідних речей.

«Тому прохання полягає у допомозі за кошти пацієнтів сходити за необхідними їм речами, продуктами, та ін. Може хтось має можливість долучитись до придбання певних речей, харчових продуктів тим, хто не має фінансової можливості на час перебування на лікуванні», – зазначив заступник лікаря.

Читайте також: Кому можна виходити та чи будуть штрафи? Нові правила життя у Львові

Також мешканців Львівської області просять підвозити із районів медиків, які працюють в інфекційній обласній лікарні.

«Велика частина наших працівників мешкає поза межами Львова, тому просимо тих, хто доїжджає на роботу з районів, допомогти із добиранням персоналу лікарні на чергування та повернення після зміни додому (оскільки тимчасово припинено перевезення пасажирів автомобільним транспортом приміського та міжміського сполучення» з 12:00 18 березня до 3 квітня 2020 року). Можна організувати типу бла-бла-кару!», - зазначив Ігор Берник.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!