Історичну будівлю на площі Міцкевича планують продати за майже 400 мільйонів

1631 0
Споруда є пам'яткою архітектури.
Фото з аукціону

Фото з аукціону

У Львові банк виставив на продаж історичну будівлю, що розташована на площі Міцеквича. Будинок належить «Укрексімбанку» та є пам'яткою архітектури і належить до культурної спадщини міста. Її планують продати за 373 мільйони гривень, пише zaxid.net.

На продаж виставили дві банківські споруди площею  2 467,3 кв.м та  4 271,9 кв.м. Одна із них є 5-поверховою адміністративною будівлею із мезоніном та підвалом. Будівля розташована на першій лінії забудови, будівлю готелю реконструйовано під поточне використання в якості офісних приміщень та має декілька вхідних груп як з фасаду так і з інших боків. Об’єкт складається з офісних приміщень, кабінетів та допоміжних приміщень, має санвузли. Інша банківська споруда є 5-поверховою адміністративною будівлею з підвалом. На продаж виставили також технічний блок площею 368,8 кв. м, де на першому поверсі розташовані технічні приміщення – трансформаторна та котельня. Окрім того на аукціоні планують продати рухаме майно в кількості 1904 одиниць. 

Читайте також: У Львові розпочинають археологічні дослідження перед будівництвом готелю на площі Міцкевича

Зазначимо, що у будинку № 4 за польських часів містився готель «Європейський» Увєра, готель «Французький», видавництво «Культура і мистецтво», Академічна книгарня, міжнародне транспортне підприємство Освальда Раппопорта, спілка «Салон пластиків» і продаж картин, друкарня Кюблера, магазин електротехнічних товарів Добжанського і ювелірний магазин Яна Яжини, за часів СРСР – готель «Україна» і кафе, у 1950-х тут іще містився клуб працівників торгівлі й ательє індпошиву одягу, а у 1960-1990-х – подарунковий магазин «Смерічка». 2006 року в будівлі, переобладнаній у стилі австрійського класицизму 60-70-х років XIX століття, відкрили центральний офіс «Укрексімбанку».

Крім того, нещодавно на продаж також виставляли будинок на пл. Міцкевича, 10. Раніше там розташований був «Укрсоцбанк». Попередня вартість, за яку планують його продати, становить 266 млн грн. Проте аукціон так і не відбувся.

Додамо, що нещодавно оприлюднили детальний план території, розроблений ЛКП «Інститут просторового розвитку», згідно з яким на площі Міцкевича хочуть ліквідувати дві смуги руху, зробивши, натомість, одну додаткову перед пам’ятником. Місце, де зараз автостоянка та смітники, стане пішохідним і примикатиме до готелю та вулиці Театральна. Смітники планують розмістити під землею. Під пам’ятником Міцкевичу мають намір збудувати паркінг на 40 місць, який зможе слугувати й укриттям. Заїзди та виїзди з нього зроблять обабіч пам’ятника. 

Нагадаємо, що у Львові відкрили фасад будівлі готелю на площі Міцкевича, 9, що спровокувало нову хвилю дискусій. Мешканці обурені його виглядом, адже вважають, що він відрізняється від початкової візуалізації. Водночас архітектори стверджують, що кінцевий проєкт могли побачити усі. Tvoemisto.tv розповідає, яка історія будівництва готелю, де можна було побачити новий його вигляд і що каже забудовник у тексті за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!