Італія посилює карантинні обмеження в деяких регіонах

1204 0
Через збільшення кількості інфікованих коронавірусом італійський уряд посилює карантинні обмеження в п'яти регіонах.

Італійський уряд посилює обмежувальні заходи в п'яти регіонах країни через збільшення числа інфікованих коронавірусом. Відповідне розпорядження в суботу, 27 лютого, підписав міністр охорони здоров'я Роберто Сперанца, – повідомляє DW.

Південні регіони Базиліката та Молізе оголошені «червоною» – найбільш ризикованою – зоною. Із 1 березня там будуть зачинені бари, ресторани та майже всі заклади, окрім продуктових магазинів. Свобода пересування людей буде обмежена.

Читайте також: Ryanair анонсував ще 5 нових маршрутів зі Львова в Італію

Для Ломбардії, П'ємонту та Марке рівень небезпеки підвищений до «помаранчевого». Тим часом очікується, що острів Сардинія буде переведений в безпечну «білу» зону і там будуть послаблені обмеження. Для цього протягом трьох тижнів число нових випадків інфікування коронавірусом має бути до 50 на 100 тисяч мешканців.

Очікують, що 6 березня уряд ухвалить нові карантинні правила, які діятимуть протягом наступного місяця. Міністр культури Італії Даріо Франческіні раніше заявив про можливість відкриття кінотеатрів та театрів з 27 березня.

Читайте також: В українки в Італії діагностували коронавірус COVID-19

Додамо, що за останню добу в Італії виявили 20 500 випадків інфікування коронавірусом. Середній показник захворюваності в країні складає 145 випадків на 100 тисяч жителів. Станом на 27 лютого в Італії коронавірусом інфікувалось 2,8 мільйона людей, померло від хвороби 97 тисяч осіб.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!