Із наступного року ДПА з математики у формі ЗНО стане обов’язковою

2766 0
Також за планом проведення Року математичної освіти в Україні у 2020/2021 навчальному році в листопаді запланували відкриття Музею науки.
Фото: istockphoto.com

Фото: istockphoto.com

Із наступного року державна підсумкова атестація з математики у формі зовнішнього незалежного оцінювання стане обов'язковою для школярів та випускників профтехучилищ. Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Також за планом проведення Року математичної освіти в Україні у 2020/2021 навчальному році в листопаді запланували відкриття Музею науки.

«Міжнародне дослідження PISA-2018 показало, що 36% наших 15-річних учнів не досягають базового рівня знання з математики. Однією з ініціатив, покликаних вирішити цю проблему, стало оголошення навчального року 2020/2021 Роком математичної освіти», – каже заступниця міністра освіти Любомира Мандзій.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

План Року математичної освіти передбачає заходи, що мають забезпечити рівний доступ учнів до вивчення математики і застосування сучасних технологій навчання математики, удосконалити забезпечення освітнього процесу, підвищити мотивацію школярів до вивчення математики та її застосування в житті, популяризувати математичну освіту.

Згідно з планом, протягом навчального року 2020/2021 мають:

  • збільшити кількості навчальних годин на вивчення математики в Державному стандарті базової середньої освіти;
  • впровадити курси «Логіка», «Математична логіка» у варіативну складову навчальних планів 1-11 класів;
  • провести тренінги для вчителів початкових класів та вихователів закладів дошкільної освіти із застосування Легоматематики в освітньому процесі;
  • оснастити школи і профтехи, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти, обладнанням для навчальних кабінетів і STEM-лабораторій;
  • створити каталог освітніх ресурсів з вивчення математики;
  • розширити мережі математичних гуртків у закладах загальної середньої та позашкільної освіти;
  • організувати математичні хаб-простори на базі вишів, що мають факультети (інститути) з підготовки вчителів.

 

А потягом червня-серпня 2021-го планують організувати літні «математичні школи» для вчителів та учнів, водночас на листопад запланували відкриття Музею науки.

Нагадаємо, що у січні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про оголошення 2020-2021 навчального року роком математики.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!