Канада переводить своє посольство з Києва до Львова

3407 0
Канада вирішила тимчасово перевести дипломатів через загрозу вторгнення Росії.
Фото: УНН

Фото: УНН

Канада тимчасово переводить своє посольство у Києві до Львова. Таке рішення країна прийняла на тлі загрози російської агресії та імовірного нападу Росії на Україну. Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі повідомляє Укрінформ.

Читайте також: «Замість страху та паніки моя відповідальність полягає в тому, щоб бути в Україні», – американець про те, чому він не евакуюється у США

«Зважаючи на продовження погіршення безпекової ситуації, спричинене збільшенням російських військ на кордонах України, ми перемістимо нашу роботу до тимчасового офісу у Львові й тимчасово припинимо діяльність свого посольства в Києві», – сказала Жолі.

Також вона запевнила, дипломатична участь Канади в Україні продовжується. Послуги для громадян будуть надавати із тимчасового офісу, за попереднім записом. Попри те, можливість надавати консульську допомогу канадцям в Україні може ставати обмеженішою, наголосила очільниця МЗС Канади. Роботу посольства у Києві планують відновити, як тільки безпекова ситуація це дозволить.

Читайте також: У Львові створять нідерландський центр екстреної допомоги

Мелані Жолі зауважила, що громадянам Канади й надалі варто уникати подорожей до України. Також Канада закликає тих, хто перебуває в Україні, покинути її територію.

Нагадаємо, раніше про перенесення генконсульства з Дніпра до Львова заявила Німеччина. А сьогодні, 13 лютого, Австралія також заявила, що переносить свою роботу тимчасово до Львова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!