Канада запроваджує безвізовий режим для українців

5043 0
Парламент Канади засудив напад Росії на Україну.
фото: укрінформ

фото: укрінформ

Федеральний парламент Канади підтримав негайне скасування візового режиму з Україною. За це проголосували більшість депутатів, йдеться у звіті Постійного комітету парламенту Канади.

«Закликаємо уряд Канади… запровадити безвізовий режим подорожей з України до Канади, в тому числі швидко видаючи електронний дозвіл на подорожі», – йдеться у документі.

Читайте також: Канада переводить своє посольство з Києва до Львова

Також депутати звертаються до уряду із закликом підтримати українців та інших жителів країни, які постраждали від конфлікту. Вони рекомендують урядові збільшити кількість персоналу, аби затримки у прийомі мігрантів не стали ще довшими через чинну гуманітарну кризу.

«Ми засуджуємо неспровокований напад на Україну, наказ на який віддав президент Росії Володимир Путін, відверто порушуючи міжнародне право», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, що у Канаді діє тимчасова міграційна програма для українців, які рятуються від війни. Нова програма дає право українцям три роки жити та працювати або навчатися в Канаді. Претендувати на участь у ній можуть усі громадяни України та їхні близькі родичі будь-якого громадянства. Охочі мають подати просту електронну заявку та здати біометричні дані в будь-якому візовому центрі Канади. Весь процес отримання візи буде безкоштовним та займе не довше двох тижнів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!