У Львові змінили проєкт будівництва канатної дороги до Високого Замку

3365 0
Першу станцію дороги пропонують перенести із території Меморіалу Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса, 1.
Візуалізація ЛМР

Візуалізація ЛМР

У Львові змінили схему розташування майбутньої канатної дороги, що має пролягати з центру Львова через Високий Замок й до мікрорайону Підзамче за кошти приватного інвестора. Зміни затвердили на сесії Львівської міськради 23 серпня.

Зміни до проєкту вирішили внести, щоб зменшити вплив майбутнього будівництва на ансамбль історичного центру Львова, з урахуванням оцінки Міжнародної ради з охорони пам'яток та історичних місць (ICOMOS).

Першу станцію дороги пропонують перенести із території Меморіалу Героїв Небесної Сотні на вул. Кривоноса, 1, поруч із будівлями Львівського державного університету внутрішніх справ.

Будувати канатну дорогу планують однією чергою за маршрутом: центр міста – Високий Замок – мікрорайон Підзамче. Кінцеву північну станцію канатної дороги розмістять на території колишнього заводу «Алмазінструмент» [орієнтовно між вул. Хмельницького та вул. Ратича].

Як йдеться в пояснювальній записці, це дозволить сполучити дві історичні частини міста Львова – сучасний центр та історичне передмістя (Підзамче), що значно збільшить інвестиційну та туристичну привабливість останнього, а також дозволить створити сучасний, швидкий та екологічний транспортний маршрут між цими мікрорайонами. Це також сприятиме використанню рекреаційних можливостей парку «Високий Замок», а також історичних та архітектурних цінностей мікрорайону Підзамче, які є частинами об’єкта світової спадщини ЮНЕСКО.

Читайте також: У Львові погодили детальний план території будівництва канатної дороги

Нагадаємо, що у 2019 році Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект підвісної канатної дороги на Високий замок. До інвестиційного проекту входить підвісна оглядова канатна дорога з музеями, станції та відповідний сервіс. Крім цього, зі скверу «На валах» мають прокласти пішохідний міст до Меморіалу героїв Небесної сотні через вулицю Кривоноса.

Також інвестор має провести благоустрій парків «Високий Замок» та «На Валах», облаштувати безбар’єрний доступ до канатної дороги для людей з інвалідністю та реконструювати частину спортивних та дитячих майданчиків у парку. Розробкою проекту займалась архітектурна компанія «Укрдизайнгруп», а ініціатором виступила ГО «Львівська обласна організація «Реабілітація осіб з інвалідністю». Про наміри будівництва місто вже повідомило Мінкульт та ЮНЕСКО.

Маршрут підвісної дороги планували прокласти від північних терас парку «На Валах» до верхніх оглядових майданчиків. На перспективу також пропонують прокласти витяг із вулиці Хмельницького. Протяжність дороги – 524 м. Весь витяг матиме 17 кабін на 8 осіб.

Увести в експлуатацію канатну дорогу планували у першому кварталі 2021 року, а окупити вартість проєкту за 10 років.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!