Карантин на Львівщині вкотре продовжили, але дозволили роботу транспорту

13712 0
Заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, а кількість пасажирів не може перевищує кількість місць для сидіння.
Фото: freepik

Фото: freepik

Карантин на Львівщині продовжили мінімум до 30 червня. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

За його словами, від завтра дозволили офіційно відновити пасажирські перевезення в межах області, але з обмеженнями: заборонено перебувати в громадському транспорті без масок або респіраторів, а кількість пасажирів не може перевищувати кількість місць для сидіння. Водночас ще до рішення комісії ТЕБ і НС перевізники тижнем раніше почали їздити в режимі спецперевезень, а сьогодні заявили про відновлення повноцінної роботи приміського та міжміського транспорту.

Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, наразі епідситуація на Львівщині погіршується, тому більшість обласних лікарень мають пристосувати до прийому хворих на Covid-19.

Епіцентром хвороби залишається Львів, Пустомитівський, Жоаківський та Яворівський райони. У стаціонарах області перебувають майже 800 хворих на коронавірус.

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. Також ЛМР та ЛОДА звернулися до Кабміну з проханням дозволити послаблювати чи посилювати карантин у межах області в окремих районах. 

Водночас Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!