Карантин у Львові та області знову продовжили

22700 0
У Львові та області щодня велика кількість нових хворих на коронавірус.
Фото: freepik

Фото: freepik

Карантин на Львівщині знову продовжили, щонайменше до 12 червня, але його обіцяють послабити, як тільки показник інцидентності становитиме менше 12. Про це сказав під час брифінгу заступник голови ЛОДА Тарас Грень.

За його словами, єдиною причиною, чому карантин не послабили, стало те, що у Львові показник інцидентності становить понад 32%.

Читайте також: Спортсмени, вихователі та перевізники. Під Львівською ОДА – масові протести. Фото, відео

Як сказав директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, інші показники дозволяють послабити карантин, зокрема заповненість ліжок у лікарнях області становить лише 22,7% із 50% максимальних. Керівник обласного лабораторного центру каже, що на Львівщині почали більше тестувати й це дозволяє побачити реальну ситуацію з хворими в області. Водночас він закликав львів’ян не нехтувати умовами карантину, інакше кількість хворих і надалі зростатиме, а карантин – знову продовжуватимуть.

Голова ЛОДА Максим Козицький каже, що Львівська ОДА звернулася до Кабміну з проханням дозволити послаблювати карантин в окремих містах чи районах, що дозволить відновити там роботу фітнес-центрів та запустити регіональні перевезення. Також він додав, що просить місто посилити карантин, адже вогнищем поширення коронавірусу є Львів.

Читайте також: Чому у Львові рекордна кількість хворих на Covid-19 і як це вплине на продовження карантину

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

На початку червня Львів вийшов на шведський варіант м’якого карантину без жорстких методів, щоби сформувати колективний імунітет від коронавірусу. 

Станом на 5 червня на Львівщині на коронавірус захворіли 1988 людей, із яких 66 померли.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!