Київ

Керівника «Київміськбуду» відсторонили з посади

630 0
У ПрАТ «Київміськбуд» працює тимчасова контрольна комісія Київради
Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Ігор Кушнір. Фото з відкритих джерел

Керівник «Київміськбуду» Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків. У компанії проведуть аудит. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

На мою вимогу відбулося спільне засідання Наглядової ради та Правління ПрАТ «Київміськбуд», де було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм.

За словами Кличка, на цей час керівник «Київміськбуду»  Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.

Крім того, працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради. І вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ «Київміськбуд» та її керівництва.

Мер Києва зазначив, що наглядова рада доручила «Київміськбуду» продовжувати здійснювати діяльність щодо виконання зобов’язань перед інвесторами.

Кушнір більше 10 років займає посаду президента «Київміськбуду». На початку 2023-го вона призупинила будівельні роботи та просила про додаткове фінансування з бюджету.

«Київміськбуд» досі не відновив будівництво 18 обʼєктів у столиці. 

Нагадаємо, що 3 липня журналісти Bihus.Info виявили на Лазуровому узбережжі розкішну віллу  орієнтовною вартістю у €20 мільйонів, оформлену на французьку фірму, яку три роки тому придбала компанія дружини президента «Київміськбуду». Він же заявив, що не має майна поза межами України.

Згодом діяльністю «Київміськбуду» зацікавилися в Національному антикорупційному бюро, а Київрада створила спеціальну комісію щодо перевірки фактів опублікованих в ЗМІ.

Також журналісти з’ясували, що Кушнір використав довідку про інвалідність, щоб отримати право на виїзд за кордон. Водночас він та його дружина у травні 2023 року стали 34 і 35 українськими альпіністами, які здійснили сходження на Еверест. За даними джерел розслідувачів, підйом на Еверест обійшовся подружжю у $150 000.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!