Київ

Голова «Київміськбуду» виїхав за кордон за інвалідністю, щоб піднятися на Еверест, – розслідування

1062 0
Кушнір вказує, що його зняли з військового обліку згідно з законодавством.
Ігор Кушнір

Ігор Кушнір

Президент одного з найбільших забудовників столиці – «Київміськбуду» Ігор Кушнір використав довідку про інвалідність, щоб отримати право на виїзд за кордон, а після цього піднявся на Еверест. Про це йдеться в розслідуванні видання Bihus.Info. 

Кушнір та його дружина Оксана у травні 2023 року стали 34 і 35 українськими альпіністами, які здійснили сходження на Еверест. За даними джерел розслідувачів, у примітках до виїзду містилася інформація про довідку про інвалідність, а підйом на Еверест обійшовся подружжю у $150 000.
 

Як пізніше заявив Кушнір, кордон він перетинав на законних підставах, зокрема, для медичних консультацій щодо онкологічного захворювання.

«Мене знято з військового обліку згідно з чинним законодавством», – запевнив він.

Додамо, журналісти Bihus.Info також виявили, що компанія дружини президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра у 2019-2020 роках придбала французьку фірму, на яку оформлена розкішна вілла на Лазуровому узбережжі з орієнтовною вартістю у €20 мільйонів.

До слова, «Київміськбуд» досі не відновив будівництво 18 обʼєктів у столиці. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!