Керівника одного з районних ТЦК затримали на Львівщині. Він переправляв ухилянтів за кордон

1962 0
Чоловік вносив дані про ухилянтів в систему «Шлях».
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала керівника одного з районних ТЦК і СП Львівщини, який допомагав переправляти ухилянтів за кордон. Про це повідомила пресслужба відомства. 

«У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів. За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації. Вартість таких «послуг» оцінювали від 5 до 12 тисяч американських доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та «об’єму гаманця» у клієнта», – йдеться у повідомленні СБУ. 

Саме на Львівщині посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до системи «Шлях» як професійних водіїв міжнародних рейсів. 

Читайте також: Понад 70 кримінальних проваджень відкрито на Львівщині через махінації із системою «Шлях»

Також зазначимо, що в межах спецоперації правоохоронців заблокували схожі схеми, зокрема у Дніпрі та Одесі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що упродовж повномасштабної війни в Україні зі Львівщини за кордон через систему «Шлях» виїхало понад дві тисячі чоловіків призовного віку, які не повернулись назад. У списку організацій, від яких втекли з України найбільше чоловіків, фігурує «Комісія із боротьби з корупцією в м. Самбір» та «Відродження нашої України». За підрахунками розслідувачів, від них виїхало і не повернулось понад 100 чоловіків. Ще 40 осіб призовного віку покинули країну за допомогою «Благодійного фонду Степана Бандери».

Додамо, що з початку повномасштабного вторгнення рф Державна прикордонна служба ініціювала 607 кримінальних проваджень стосовно ліцензіатів системи «Шлях», які сприяли незаконному виїзду чоловіків за кордон.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!