Кілька колишніх нардепів заявили, що готові взяти Садового на поруки

2200 0
Нині справа тільки надійшла до Вищого антикорупційного суду.
фото: Надя Марченко

фото: Надя Марченко

Колишні народні депутати України Олег Лаврик і Олег Березюк та ексвіце-спікерка Верховної Ради Оксана Сироїд заявили, що готові взяти міського голову Андрія Садового на поруки. Про це вони повідомили у Фейсбуку.

Зокрема Олег Лаврик зазначив, що жодних законних причин для затримання міського голови немає, а також акцентував на тому, що через такі дії САП місто й держава недоотримали понад сотню мільйонів гривень податків та тисячі робочих місць. А дії САП щодо підозри Андрію Садовому він назвав «провокацією проти держави».

Читайте також: Яким буде індустріальний парк у Львові. Відео

Також рішення поручитися за міського голову прийняв Олег Березюк.

Водночас Оксана Сироїд вважає, що справа є необґрунтованою.

«У кращому випадку це провадження може виявитися провокацією. А в гіршому - політичним переслідуванням. Не з того міста почали корупцію шукати... Підготувала письмове зобов'язання про взяття Андрія Садового на особисту поруку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила Андрієві Садовому про підозру у зловживанні службовим становищем 21 листопада. У САП казали, що клопотатимуть про 50 млн грн застави у якості запобіжного заходу Андрієві Садовому. А Вищий антикорупційний суд обере запобіжний захід міському голові Львова Андрієві Садовому у справі про зловживання службовим становищем у середу, 27 листопада. 

Детальніше про те, чому міському голові Львова обиратимуть запобіжний захід та що може бути далі, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv «Чи відсторонять Андрія Садового від посади і що буде зі Львовом далі».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!