Київ

Кличко частково підтримав петицію проти будівництва паркінгу на Прирічній за 120 млн грн

883 0
Активісти вражені, що Кличко не просто проігнорував прохання киян, а й доручив розробити програму будівництва подібних паркінгів по всьому Києву.
Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко «підтримав»  вимоги активістів та ініціативної групи «‎Парк Прирічна», які просили відмовитися від будівництва паркінгу та інших забудов у рекреаційній зоні на Оболоні. Про це йдеться у відповіді Кличка на відповідну петицію.
 

«Враховуючи суспільну значимість порушених в електронній петиції питань та актуальний суспільний запит, підтримую електронну петицію № 12015 у частині опрацювання питання розширення мережі паркінгів у місті Києві, проведення подальших консультацій з громадськістю щодо планування громадських просторів, а також функціонування зеленої зони півострова-коси (біля затоки Собаче Гирло) у межах чинного законодавства України», – йдеться у відповіді Кличка.

 
На думку активістів та місцевих мешканців, такою відповіддю Кличко «фактично познущався над 6000 киянами у вже звичній для нього манері».
 
«Він [Кличко – прим.] не тільки і далі планує будувати абсурдний паркінг у зеленій зоні парку «Прирічна», буде продовжувати ігнорувати думку більшої частини оболонців, а й доручив розробити програму будівництва паркінгів по всьому місту Києву», – зазначають у Телеграм-каналі «Життя Оболонського району» та додають, що таке знущання не зупинить громаду, яка прагне створити сучасний та облаштований парк без знищення зеленої зони в угоду чиїхось комерційних інтересів.
 

Нагадаємо, депутати Київради на засіданні 20 квітня виділили ділянку для будівництва підземно-наземного паркінгу за 120 мільйонів гривень.

У КМДА наголошують, що паркінг будують, аби відвідувачі створеної тут рекреаційної зони могли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття. Також заступник голови КМДА Вячеслав Непоп зазначив, що паркінг не будуватимуть у зеленій зоні.

Водночас активісти ГО «Парк Прирічна» вимагають створити на цьому місці парк. Вони також запропонували 4 інші локації для паркінгу, які не передбачають знищення зеленої зони, втім місто відмовилося.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!