Книгу про Івана Франка перетворять на 3D-виставку-лабіринт

1982 0
Після завершення європейського туру кілька презентацій запланували й в Україні.
Фото: Наталія Козак

Фото: Наталія Козак

У Домі Франка презентували проект абетки-енциклопедії «Франко від А до Я» у великому 3D форматі, що відправиться у тур Європою.

Читайте також: У Львові відкриють перший в Україні інтерактивний меморіальний музей

Абетку-енциклопедію «Франко від А до Я» видали у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році. Тепер її автори-франкознавці Богдан та Наталя Тихолози вирішили вивести книгу на новий рівень – перетворити її на 3D простір.  Franko from A to Z стане інтерактивною англомовною виставкою-лабіринтом розмірами 12,5 на 6,5 метрів, яка за принципом абетки презентуватиме культову постать Івана Франка широкому загалу європейців. У межах проекту передбачили тур інсталяції, який розпочнеться у Львові в музеї Івана Франка, а далі подорожуватиме столицями європейських країн: Будапешт (Угорщина) – Відень (Австрія) – Любляна (Словенія) – Загреб (Хорватія).

«Метою цієї серії було  цієї презентувати тих, хто точно є канонічними класиками української культури у новий живий спосіб. Тобто спробувати поговорити про них без пафосу без інформаційного переситу. Ми звикли говорити про українську класику або надривним трагічним тоном, або так дуже високобарвно», – пояснює директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз.

Читайте також: Дім Франка покаже родинну кухню письменника. Деталі

Виставку-лабіринт супроводжуватимуть англомовний та німецькомовний каталоги, екскурсії, публічні лекції про творчу спадщину та постать Івана Франка в контексті міжкультурного діалогу між країнами-сусідами. Після завершення європейського туру кілька презентацій запланували й в Україні.

Наталія Козак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!