Ремонт будинків на Стрийській. Хто й коли буде відновлювати квартири

943 0
Наразі там завершують аварійно-відновлювальні роботи.
Фото: Садовий

Фото: Садовий

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що у будинках на Стрийській, які 6 липня зруйнували російські ракети, завершують аварійні роботи. За його словами, після цього перейдуть до відновлювальних робіт, а згодом і до ремонту квартир. Tvoemisto.tv з'ясувало, чи будуть ці квартири ремонтувати за бюджетні кошти і хто це робитиме.

У коментарі Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач пояснив, що зараз наступним етапом ремонту будинків будуть реставраційні роботи. Що стосується внутрішнього ремонту квартир, то власникам будуть за виплачувати компенсації, але проводити роботи вони мають вже самостійно. Коли люди отримають ці кошти поки не відомо.

«Наступний етап – це реставраційні роботи. Нам треба зробити фасад, відновити мережі і сходові клітки. І вже на завершальному етапі стоятиме питання ремонту квартир. Попередньо ми прийняли рішення, щоби кожному власнику квартири давати компенсацію. Сума наразі ще не є фіналізована, але ми будемо давати таку компенсацію, аби людина сама собі організувала цей процес. Ну а якщо з нашого боку потрібна буде допомога, то будемо працювати», – розповів чиновник. 

Читайте також: «Повернути своє життя». Як відновлюють будинки на Стрийській після прильоту ракет

Зубач додав, що завершити всі реставраційні роботи планують до початку наступного опалювального сезону 2024 року.

«Ми зараз завершуємо аварійно-відновлювальні роботи, це буде тривати десь до середини лютого. Паралельно робимо проєкт на реставрацію, оскільки це пам'ятка архітектури, то, власне, він має бути. Ну і з моменту виготовлення проєкту на ці роботи, як кажуть будівельники ЛКП «Рембуд», треба буде орієнтовно 4-5 місяців, аби це все закінчити. Ми плануємо закінчити десь до початку опалювального сезону», – зазначив заступник міського голови.  

Нагадаємо, що минуло пів року з того моменту, коли російська ракета 6 липня впала на вул.Стрийській у Львові і зруйнувала чотири будинки, які є пам'ятками архітектури. Внаслідок удару під завалами загинуло десятеро людей. Ракета розтрощила і пошкодила загалом 56 квартир. Мешканці цього комплексу досі відчувають патологічний страх, а кожну тривогу розцінюють як «приліт». Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!