Коли у Львові відновлять дитячий садок, який влітку знищила російська ракета

686 0
Усі роботи виконують за кошти з місцевого бюджету.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Внаслідок ракетного удару по Львову 15 серпня значних пошкоджень зазнав дитячий садок «Казка» на вулиці Патона. Наразі вже виконали більшість необхідних робіт з реконструкції. Ймовірно, у другій половині лютого 2024 року діти знову зможуть відвідувати цей садок. Про це повідомив голова управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

На сьогодні вже встановили нові металопластикові вікна і двері, відновили роботу котельні та систему опалення, влаштували нову покрівлю, підвісні жолоби і водостічні труби, замінили пошкоджену огорожу, всередині приміщення розпочали заміну перегородок, замінили пошкоджені водопровідні та каналізаційні труби, також почали заміну підлоги на першому поверсі.

Натомість залишилилося виконати такі роботи:

  • ремонт фасаду;

  • обладнання будівлі блискавкозахистом;

  • облицювання стін керамічною плиткою у санвузлах та кухонному блоці;

  • встановлення підлоги;

  • влаштування цементної стяжки під підлогу другого поверху;

  • сантехнічні роботи;

  • електромонтажні роботи із встановленням освітлювальної арматури.

Читайте також: «Укриття було переповнене вщент», – директорка львівського ліцею, що постраждав від обстрілів 

Нагадаємо, що всі роботи виконують за кошти з місцевого бюджету. Раніше Андрій Закалюк зазначив, що це коштуватиме близько 10-15 млн гривень.

Додамо, що у львівському ліцеї «Оріяна», який найбільше постраждав від ракетної атаки 29 грудня, розбиратимуть стіну в корпусі початкової школи. Її потрібно заново вимурувати і поставити перекриття. Мова йде про задню стіну будівлі.

Наталія Вареник

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!