Корпус в львівському ліцеї «Оріяна» не зноситимуть. Ремонту потребує тільки одна стіна

1143 0
Стіну потрібно розібрати, заново вимурувати і поставити перекриття.
фото: андрій закалюк

фото: андрій закалюк

У львівському ліцеї «Оріяна», який найбільше постраждав від ракетної атаки 29 грудня, розбиратимуть стіну в корпусі початкової школи. Її потрібно заново вимурувати і поставити перекриття. Мова йде про задню стіну будівлі. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк. 

«Поширюється інформація, що будуть зносити корпус і наново відбудовувати. Це не зовсім точна інформація. Нічого не будуть зносити. Ліцей має окремий корпус, де навчаються діти початкової школи.Там найбільший удар припав на одну частину будівлі – стіну, вона найбільше обстріляна. Ми вже маємо попередні результати обстеження і експертизи: цю стіну потрібно розібрати, заново вимурувати і поставити перекриття. Мова йде тільки про задню стінку, не про будівлю, корпус, чи три стіни по периметру. Тобто, фактично, це маленька частина», – зазначив Андрій Закалюк.

Читайте також: «Укриття було переповнене вщент», – директорка львівського ліцею, що постраждав від обстрілів 

Він підкреслив, що ремонтні роботи стосуватимуться тільки двох класів і сходової клітки. Вони триватимуть десь до пів року. На цей час діти навчатимуться у іншому корпусі, адже навчання в ліцеї стартує з понеділка, 15 січня. Воно відбуватиметь у дві зміни.

Додамо, що в ліцеї «Оріяна» понад 280 вікон, 111 дверей (з них 44 потребують заміни, інші ремонту) були сильно пошкоджені. Завдяки благодійній організації зробили заміри пошкоджених вікон і дверей. Коштом міста вже встановлено 30 вікон на коридорах. 9 січня у закладі почали монтувати ще 70 вікон коштом благодійного фонду. Крім ліцею постраждали також інші навчальні заклади, яка ситуація з їх відновленням читайте за посиланням.

Нагадаємо, що вранці 29 грудня рф випустила приблизно 110 ракет по Україні. Від атаки постраждало більше 6 міст.

Уся актуальна інформація щодо ракетної атаки по Львову за посиланням

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!