Коли українські школярі перейдуть на 12-річну систему освіти

5311 0
12 років навчатимуться діти, які у 2018 році вперше стартували за програмою НУШ.
фото: Getty images

фото: Getty images

Україна має перейти на 12-річну систему освіти з 2027 року. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив ексзаступник міністра освіти і науки України, багаторічний очільник управління освіти Львова та Львівської області, директор Львівського інституту післядипломної педагогічної освіти Павло Хобзей.

Згідно із законом «Про освіту», Україна має перейти на трирічну старшу профільну школу (десятий, одинадцятий і дванадцятий класи) з 2027 року.

«Швидше як з 2024-го цього не відбудеться. Отже, 12 років будуть навчатися ті, які зараз вчаться у шостому класі, тобто ті, що у 2018 році вперше стартували за програмою НУШ», – зазначив він.

Читайте також: Звідки брати людей, або Чому в школах Львова бракує першокласників

Нагадаємо, що У Державній службі якості освіти заговорили про можливі зміни в тивалості навчання вже у 2024 році.  Тvoemisto.tv з’ясувало, хто зі школярів потрапить під реформу, що змінилося в початковій та базовій середній освіті та чого чекати від старшої профільної у матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!