Київ

Ще одному керівнику департаменту КМДА оголосили про підозру у розтраті бюджетних коштів

871 0
Прокуратура звинувачує чиновника в розтрачанні 1 млн гривень, у КМДА стали на захист.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку вручили підозру у розтраті бюджетних коштів. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.
 
Згідно з матеріалами слідства, службові особи Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА забезпечили підконтрольному товариству перемогу у тендері на будівництво водопроводу для підключення житлових будинків, розташованих на вулиці Зрошувальній, а також дитячо-юнацької спортивної школи «АТЛЕТ».
 
Згідно укладеного договору підрядник також мав виконати роботи з відновлення тротуарів та автодороги на цій же вулиці після підключення водопроводу. Підозрюваний, розуміючи, що роботи з відновлення тротуарів та автодороги не виконані в повному обсязі, підписав офіційні документи, які стали підставою для перерахування товариству бюджетних коштів. 
 
За висновком експертизи, вартість невиконаних робіт становить близько 1 млн гривень.
 
Дії директора Департаменту кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Натомість у пресслужбі КМДА кажуть, що «станом на зараз всі необхідні інженерні роботи за проєктом виконані, що дало змогу забезпечити водопостачанням мешканців гуртожитків, які залишились без життєво необхідних послуг внаслідок недбалості приватного підприємства, яке мало забезпечити водопостачання. Однак роботи з благоустрою та асфальтування території ще продовжуються. Кошти за ці роботи виконавцям перераховані не були». 
 
Окрім цього, у КМДА кажуть ще й про те, що нібито підозра не містить фактичної наявності завданої шкоди, а експертиза проведена без належного дослідження проєктної документації, наочного огляду об'єкта тощо. Більше того, у міськраді вказують, що дії прокуратури «не лише перешкоджають нормальній роботі столичної влади, а й можливості завершення будівельних робіт».
 
Як ми писали раніше, директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук отримав другу підозру – у розтраті бюджетних коштів у особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану. Перша була вручена у підозрі в службовій недбалості через смерть людей біля закритого укриття. Наразі Ткачук перебуває під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного засобу контролю строком на два місяці. У КМДА вказали, що Ткачук брав безпосередню участь у заходах із ліквідації надзвичайних ситуацій, зокрема і тих, що спричинені ворожими обстрілами. Обраний йому запобіжний захід унеможливлює цю роботу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!