Команда Формули-1 вперше в історії підписала у свою академію українця. Хто ним став

1139 0
Команда спостерігала за хлопцем упродовж деякого часу, високо оцінила його талант та побачила у ньому великі перспективи.
Олександр Бондарев / Facebook

Олександр Бондарев / Facebook

14-річний Олександр Бондарев із Києва став першим українцем, якого підписала у свою гоночну академію елітна команда Формули-1 із Великої Британії Williams Racing. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів юний гонщик.

«Я дуже радий приєднатися до Академії гонщиків Williams. Williams Racing – одна з найвідоміших команд у автоспорті, у неї були одні з найкращих пілотів у спортивних перегонах, і це честь мати шанс бути частиною цієї історії», – написав Олександр Бондарев.

Тим часом спортивний директор Williams Racing Свен Смітс наголосив, що команда спостерігала за хлопцем упродовж деякого часу, високо оцінила його талант та побачила у ньому великі перспективи.

«У свої 14 років він уже має кілька виняткових досягнень, зокрема перемогу на Чемпіонаті Європи FIA-CIK у 2023 році. Олександр продемонстрував великий потенціал у ранньому віці, і ми з нетерпінням чекаємо на підтримку його розвитку, поки він продовжує свій шлях у картингу», – сказав Свен Смітс.

Олександр Бондарев поділився, що про Формулу-1 він мріяв з пʼяти років, відколи почав займатись картингом. Зараз він готовий багато тренуватись, щоб відплатити команді за довіру у нього. 

«Попереду довгий шлях, але це величезний крок для мене», – зазначив хлопець.

Додамо, цього року у липні Олександр Бондарев вже став першим українцем в історії картингу, якому вдалось вибороти титул чемпіона Європи.

Нагадаємо, у кінці липня Бондарев став першим українцем в історії картингу, хто виборов титул чемпіона Європи.

Довідка

Williams Racing – незалежна британська команда Формули-1, яка була заснована у 1970-х роках, має у своєму активі 9 перемог у Кубку конструкторів.

У складі команди виступали багато легенд Формули-1, у тому числі пілоти, що вигравали чемпіонат світу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!