Як ветеранам війни знайти роботу та що буде на території Львівської кераміко-скульптурної фабрики. Підсумки доби

1232 0
Нині 13 вересня та 567 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 34 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії та безпілотних систем завдали 10 ударів по районах зосередження противника. Уражено 10 артилерійських засобів, 2 зенітно-ракетних комплекси, станцію радіоелектронної боротьби, пункт управління та 5 ворожих складів боєприпасів.

Як повідомив голова Одеської ОДА (ОВА) Олег Кіпер, російські окупанти уночі учергове атакували іранськими «Шахедами» південь Одеської області, пошкоджено припортову та цивільну інфраструктуру. Відомо про 6 поранених цивільних, з них троє у важкому стані.

Читайте також: Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень військово-лікарських комісій. За період від 24 лютого 2022 року.

Акцент дня: «Можна мати протез, але не мати куди вийти», або Що з роботою для ветеранів. «Людина може мати найкращий у світі протез, але не користуватиметься ним, якщо не матиме куди й до кого вийти. Треба мати роботу, родину, привід вийти з дому. Тому мусимо допомогти ветеранам знайти роботу, стабільну зарплату, щоб вони використовували свої протези на 95% і більше». Чи готові підприємства працевлаштовувати людей, поранених на війні, чи шукають ветерани роботу, які вакансії пропонує їм львівський ринок праці, дізналося Тvoemisto.tv.

Читайте також: Директора Льодового стадіону, який оголошував тендер на будівництво кортів за 300 млн, звільнять. Міністр молоді та спорту заявив, що «не може пробачити» таке під час війни.

Ключові події:

1. Зеленський наклав вето на закон про публічні декларації. «Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік. Уже зараз реєстр треба відкривати. Власне, із цією головною правкою закон має бути проголосований. Бажано швидко», – заявив він.

Читайте також: У Мінкульті пояснили, чому в Києві досі не знесли пам’ятники Пушкіну і Щорсу. Потрібне відповідне звернення від Київської міської військової адміністрації.

Та: У Києво-Печерській лаврі звільнили від упц мп ще два корпуси. «Позиція Заповідника залишається незмінною: всі об’єкти Києво-Печерської лаври мають бути повернуті в користування державі, і це буде виконано»;

2. Апарт-готель біля Львівського медуніверситету. Чому заклад проти та що каже забудовник. У серпні 2023 року міськрада надала дозвіл на будівництво готелю на вул. Пекарській, 52 ТзОВ «Компанія «Парктрейд», власниками якої є депутат ЛМР Назар Бербека та Тарас Дідик.

Читайте також: Що може бути на території Львівської кераміко-скульптурної фабрики і чому там досі нічого не роблять. Митці побоюються, що територію фабрики можуть забудувати, проте місто запевняє, що там може бути виключно мистецький простір.

Та: Садибу Терещенків у Києві повернули у власність громади. Спроби повернути маєток тривали 15 років;

3. Житловий квартал замість закинутого заводу. Які зміни можуть чекати на Погулянку. Проєкт передбачає зміни до плану території, яка обмежена вулицями Зеленою, Півколо і Жасминовою.

Читайте також: На Львівщині в школі стався вибух. Дітей перевели на навчання онлайн. Здетонував електричний водонагрівач, який вийшов з ладу;

4. На Львівщині планують закінчити ремонт дороги місцевого значення майже за 104 млн грн. Йдеться про дорогу Перемишляни – Чемеринці – Плугів, початкова вартість цих робіт становить 103 млн 986 тис. грн, які виділять з держбюджету.

Читайте також: «Укрзалізниця» зробить сполучення між Києвом і Херсоном щоденним. Також збільшиться кількість рейсів між Херсоном і Миколаєвом.

Та: Нині на дві доби відключать гарячу воду на декількох вулицях Львова. Відновити планують 15 вересня;

5. Активності для всіх. Де зайнятися спортом у Києві. У столиці є безліч можливостей для занять спортом: від природних оаз спортивної активності до тренажерних залів, від легких занять йогою в парку до інтенсивних тренувань та тягання «заліза».

«Твоє місто. Київ» підготувало добірку найкращих спортивних локацій в місті, де кожен зможе зайнятися активним відпочинком та покращити своє фізичне самопочуття.

Читайте також: У Львові відкрили спортзал просто неба. У Львові на вулиці Виговського, 73 мешканці можуть займатись абсолютно безкоштовно.

Та: Команда Формули-1 вперше в історії підписала у свою академію українця. Хто ним став. «Lуже радий приєднатися до Академії гонщиків Williams. Williams Racing – одна з найвідоміших команд у автоспорті, у неї були одні з найкращих пілотів у спортивних перегонах, і це честь мати шанс бути частиною цієї історії», – написав Олександр Бондарев.

Погода у Львові: У Львові оголосили штормове попередження. Якою буде погода упродовж наступних днів. У середу, 13 вересня, буде спекотною – 25 – 30°. У четвер, 14 вересня, стовпчики термометрів опустяться до 19 – 24°. Передбачають короткочасні грозові дощі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!