Київ

Комісія Мінкульту оглянула ще три пам’ятки у Лаврі. Що побачили

775 0
УПЦ МП перетворила корпус святині на смітник
Фото: МКІП

Фото: МКІП

Комісія МКІП оглянула в Києво-Печерській лаврі три корпуси. Там московські «священники» влаштували склади. Міністр культури Олександр Ткаченко показав фото побаченого членами комісії.

Комісія МКІП в Лаврі продовжує працювати. Нею було здійснено огляд 3-х пам’яток (2 національного, 1 місцевого значення). А саме - майна корпусу  37, 37-а, 38 – галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах, Вхід до Галереї Ближніх печер.

Двері будівель були зачинені, тому у присутності в.о. Генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» та його заступника за допомогою відповідних засобів технічними працівниками було забезпечено доступ Комісії до вказаних приміщень.

Всередині співробітники міністерства побачили безладно звалені у купу коробки, пакети, мішки та предмети. При цьому ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано.

Після цього, керівництво Заповідника викликало інженера з пожежної безпеки І категорії Мороза Є.В. для фіксації порушень протипожежної безпеки та технічних працівників Заповідника для опечатування приміщень. 

Вказані об'єкти є пам'ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам'ятки національного значення Ансамбля Києво-Печерської лаври та складовими об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Нагадаємо, комісія Мінкульту 12 квітня потрапила у Києву-Печерську Лавру. Як з’ясувалося, представники УПЦ МП зруйнували кімнати корпусу № 112. Там розташований Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія склала заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини. За фактом незаконного руйнування об’єкту на території Києво-Печерської лаври слідчі розпочали кримінальне провадження. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!