Комунальний ринок на вулиці Садовій збудують коштом приватного інвестора

2331 0
Ринок залишиться у власності міста.
Візуалізація

Візуалізація

У Львові новий комунальний ринок на вул. Садовій – Петлюри збудують за кошти приватного інвестора ТОВ «Спецбудмонтажпроект». Таке рішення у п’ятницю, 3 лютого, ухвалили на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

Ринок залишиться у власності міста, і сюди по завершенні будівництва переїдуть підприємці з «Любінського сяйва».

Читайте також: Громадський простір, комунальний ринок і ТЦ. Як зміниться локація на перехресті Петлюри – Садової

«Сьогоднішнє рішення передбачає залучення коштів інвестора, який сам зголосився і звернувся до нас із гарантійним листом про те, що готовий профінансувати проєктування та будівництво цього ринку, який, наголошую, залишиться у комунальній власності», – сказав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Візуалізація 

На ділянці площею 0,10 га збудують новий павільйон із паркомісцями та відповідними інженерними комунікаціями. Окрім торгових площ, там передбачені приміщення для адміністрації ринку та лабораторії. Заїзд на територію ринку буде із вулиці Підміської. Саме у новозбудований торгівельний павільйон переїде ринок «Любінське сяйво». Натомість на місці теперішньої торгівлі буде громадський простір. Як він виглядатиме, вирішуватимуть на архітектурному конкурсі.

Нагадаємо, що ще у 2017 році депутати ЛМР проголосували за впорядкування ринку «Любінське сяйво». Згодом ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР» затвердили проєкт землеустрою на ділянку площею 0,1042 га «для будівництва та обслуговування комунального ринку» на вул. Садова, 2а – вул. Петлюри. 

Читайте також: У Львові дозволили будівництво багатофункційного ЖК на вулиці Садовій

У липні 2022 року виконком ЛМР прийняв рішення «Про надання функцій замовника на виконання робіт з благоустрою території, обмеженої вул. Садовою, 2а – вул. Підміською до вул. Підміської, 23», яким зобов'язав ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР» одержати містобудівні умови і обмеження для будівництва комунального ринку. Tvoemisto.tv вже розповідало, як нині працює «Любінське сяйво», що думають підприємці про його перенесення та як може змінитися ця територія.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!