Коричневий дощ у Львові не був шкідливим: висновки експертизи

2583 0
Хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» Львівської міської ради провела відбір проб опадів, що випали 1 березня з невідомою речовиною коричневого кольору, та їх хімічний аналіз на предмет виявлення небезпечних речовин. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

За результатами оцінки аналізів досліджуваних проб, фахівці лабораторії не виявили хімічних речовин з високим класом небезпеки.

З огляду на виявлення в досліджуваних пробах розчинених оксидів кремнію, алюмінію та заліза, можна констатувати причинний зв'язок цього кольору в дощі, а також те, що наявність зазначених оксидів речовин в опадах є результатом підняття та переміщення пилу (піску та глини) в приземних шарах атмосфери та їх випад разом з атмосферними опадами на землю.

Загалом небезпеки для довкілля це явище не несло.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!