Козицький-старший переробить готель у центрі Львова на офіси

5047 0
У 2019 році на цій ділянці затвердили реконструкцію готелю.
Фото: візуалізація виконкому

Фото: візуалізація виконкому

В історичному ареалі Львова, на вулиці Шота Руставелі, 7 планують перебудувати під офіси будівлю, яку раніше вирішили реконструювати під готель. Відповідне рішення ухвалили сьогодні, 4 квітня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР.

«Йдеться про будівлю готелю, яку натомість пропонують зробити офісною. Це хочуть зробити для того, щоб з'єднати із іншим центром, що розташований в північній частині цієї П-подібної забудови. Хочу наголосити, що в цьому об'ємі не планується житлових приміщень, а виключно офісне функціонування. Будівля матиме естетичний вигляд, бо з радянських часів існує у не найбільш приглядній формі для цієї вулиці», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Забудовник планує реконструкцію незавершеного будівництва з надбудовою із забезпеченням пожежного проїзду та безбар’єрного доступу за рахунок пониження наявної відмітки мощення перед головним входом до будинку. Будуватимуть на земельній ділянці площею 0,1046 га, а висота майбутнього бізнес-центру не повинна перевищувати 28,9 м.

Зазначимо, що у квітні 2019 року виконавчий комітет Львова погодив за цією адресою реконструкцію території та будівель колишнього проєктного інституту «Львівтеплоелектропроект». У 2020 році Центру енергетичних інновацій дозволили облаштувати на вул. Шота Руставелі, 7 готель.

Містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта затвердили товариству з обмеженою відповідальністю «Нордік-буд». За даними YouСontrol, підприємство входить до групи найбільшої приватної газовидобувної компанії на заході України «Західнадрасервіс» Зіновія Козицького. Його син Максим очолює Львівську ОВА. Ще один син – Степан, веде бізнес разом із батьком. 
 
 
Додамо, що Зіновій Козицький є батьком голови Львівської ОВА Максима Козицького та входить сотні найбагатших українців за версією Forbes. Його основний бізнес – розвідка та розробка газових родовищ, видобуток природного газу (ТОВ «Прикарпатська енергетична компанія» (ПЕК), ТОВ «Західнадрасервіс», ТОВ «Георозвідка», ТОВ «Нордік-Буд», ПП «Нордік», ТОВ «РСГ», ТОВ «Велл Ко», ТОВ «Геологічне бюро «Львів»» (ГБЛ), ПП «Проект-Буд», ТОВ «Горизонти»). У ТОВ «ПЕК», «ГБЛ» та «Горизонти» партнером Зіновія Козицького через нідерландську холдингову компанію є чеський мільярдер Карел Комарек.
 
Ірина Давосир
Візуалізація з виконкому ЛМР

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!