Цей переїзд є тимчасовий. Крістіна Квін пояснила, чому посольство США переїхало до Львова

1622 0
Саме нарощення російських військових біля кордонів України призвело до вимушеного переїзду посольства із Києва.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Посольство США сподівається незабаром переїхати назад до Києва, як тільки це дозволить ситуація із загрозою Росії. Тому США вкотре закликають Росію провести деескалацію стосовно України. Про це повідомила сьогодні, 15 лютого, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на брифінгу у Львові.

Читайте також: «Вимкнені телефони, є жива черга». Як працює Генконсульство Росії у Львові

«Поки ми перебуваємо у Львові, наші дипломати продовжують роботу у всіх сферах взаємин між США та Україною. Я хочу наголосити, що цей переїзд є тимчасовий. Хоча Львів нам дуже подобається, ми сподіваємося якомога швидше переїхати назад до Києва. Ми наполегливо закликаємо Росію провести деескалацію стосовно України», – заявила Крістіна Квін.

Вона пояснила, що саме нарощення більше сотні тисяч військових Росії біля кордонів України призвело до вимушеного переїзду посольства. І саме через це накопичення, яке відбувається одночасно з агресивною риторикою Росії стосовно України, США закликало американських громадян виїхати з України.

Також Крістіна Квін додала, що вони співпрацюватимуть з органами місцевого самоорядування у Львові.

Читайте також: США офіційно оголосили про переїзд посольства до Львова

Нагадаємо, що розвідка країн-членів НАТО твердить, що на території України збільшилася кількість російських бойовиків, які підпорядковані російським спецслужбам. Росія може готувати провокації з цими бойовиками, аби створити привід для початку широкомасштабного вторгнення. Водночас, за даними Держдепу США, Путін ще не ухвалив остаточного рішення про вторгнення. 

Водночас у Львові затвердили план дій у разі надзвичайної ситуації. Так, прийняли рішення збільшити резерв крові, а міські лікарні вже забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів. Якщо ж повністю зникне світло, то мешканцям обіцяють подавати санітарний об'єм води. Повний перелік рішень, які затвердили на позаплановому засіданні міської комісії ТЕБ і НС, читайте за посиланням.

Відео Дар'ї Кучер

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!