Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2122 0
На вихідні у Львові 15 та 16 грудня можна відвідати Дні українського кіно, згадати Едіт Піаф та послухати невідомо-кого невідомо-де.
Фото: Vgorode.ua

Фото: Vgorode.ua

Вистави

Боженька (16+)

16 грудня, 19:00, Театр Лесі

«боженька» – це вистава, дія якої перенесена в ліс і розгортається серед звірят. Але ніщо людське їм не чуже: домінування та експлуатація, анархізм, сексуальні субкультури, квазірелігійні переконання, численні страхи. Страх іншості, страх правди, страх пізнання, страх бути собою, страх любити. Однак, найкраща зброя проти страху – це сміх.

Квитки на подію можна придбати онлайн.

Planet 3772

15 грудня, 19:00, Театр «Домус», вулиця Кушевича, 1.

Вистава-спогад про велику французьку співачку і акторку Едіт Піаф. Актори намагатимуться впродовж дії намагатимуться виразити любов та співчуття до неї та її пісень.

Квитки на виставу можна придбати тут.

Свято Миколая в Львівському театрі ляльок

16 грудня, 12:00, Львівський театр ляльок

Вистава для дітей про свято Миколая та цінність його подарунків.

Вхід за квитками.

Кіно

Явних проявів немає / показ фільму та обговорення

15 грудня, 17:00, кінотеатр «Коперник»

В рамках фестивалю «Дні українського кіно» глядачі мають змогу подивитися вітчизняні фільми, які пропустили під час прокату.

Фільм розповість, що залишається за лаштунками героїчних відео про воїнів в Україні? З чим вони змушені стикатися, сам на сам, у мирному житті, і де закінчується війна? Це історія жінки, яка повертається з війни. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР та панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя. Цей документальний фільм показує її шлях від початку реабілітації до повернення на роботу.

Вхід тільки за реєстрацією.

Коли падають дерева / показ фільму та обговорення

15 грудня, 19:00, кінотеатр «Коперник»

У рамках програми фестивалю «Дні українського кіно» відбудеться показ фільму «Коли падають дерева» режисерки Марисі Нікітюк за участі авторки та продюсера проекту - Ігоря Савиченка. 

«Коли падають дерева» – драматичний фільм України, Польщі та Македоії 2018 року, повнометражний дебют Марисі Нікітюк. У 2018 році стрічку було відібрано до конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, де 20 лютого 2018 відбулася її світова прем'єра.

Вхід вільний за реєстрацією.

Сторожова застава / показ фільму та обговорення

16 грудня, 16:00, кінотеатр «Коперник»

Показ фільму також відбудеться у рамках фестивалю «Дні українського кіно».

«Сторожова́ заста́ва» – український пригодницький фільм-фентезі, знятий за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Фільм розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє на тисячу років назад. Стрічка вийшла в широкий український прокат 12 жовтня 2017 року.

Вхід також за реєстрацією.

Припутні / показ фільму та обговорення

16 грудня, 18:30, кінотеатр «Коперник»

Також в рамках «Днів українського кіно». «Припутні» – житейська комедія, перший повнометражний фільм в історії українського кінематографа, в якому майже всі актори розмовляють суржиком.

Реєстрація на сеанс тут.

Концерти

Sofar Sounds Lviv (The 1st Secret Event)

15 грудня, 19:00

Sofar Sounds - це таємні концерти, локація буде надіслана лише тим, хто отримав запрошення та підтвердив свою присутність вчасно, назви груп та імена музикантів тримаються в секреті до самого концерту. Виконавців і місце повідомлять відвідувачам тільки за 24 години до концерту.

Аби потрапити на концерт, потрібно спочатку зареєструватися.

Барви Блюзу - суботній концерт у Дзизі

15 грудня, 20:00, Дзиґа

Програма блюзо-рокових хітів у концертному залі кафе «Дзиґа».

Вхід на подію вільний.

Ніч з органом

15 грудня, 21:00; 16 грудня, 15:00

Молодий та різносторонній польський органіст з Міхал Шостак дасть два концерти у Львівському органному залі. Музикант є головним органістом Базиліки Пресвятої Богородиці Ліхенської, де грає на найбільшому органі Польщі.

Квитки можна придбати за посиланням.

Bedzvin at Lviv Organ Hall

16 грудня, 21:00, Львівський органний зал

BEDZVIN (Воло Бедзвін) – це канадський музикант українського походження, який грає на віолончелі та співає. Володимир співпрацював з музикантами та гуртами: Гич Оркестр, Мар’яна Садовська, Соломія Чубай, Марк Токар, лауреатом премії Греммі Влодзімеж Павлік, Христина Соловій та іншими.

В Органному залі BEDZVIN представить оригінальні пісні, а також українські та класичні композиції з Ярославом Місіком (фортепіано) та Любком Маріашем (перкусія).

Квитки на подію можна купити тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!