Куди скаржитися львів’янам на неякісний громадський транспорт?

33327 54
3870 – саме стільки скарг надійшло на «гарячу лінію міста» 15-80 з початку 2015 року щодо роботи громадського транспорту у Львові. Tvoemisto.tv дізнавалося, куди можна скаржитися на львівські маршрутки, що стається після того, як скарга надійшла, і коли можна буде очікувати змін у роботі транспорту.
Фото: gazeta.lviv.ua, postup.brama.com, lvivpost.net, pohlyad.com, varianty.net, skyscrapercity.com

Фото: gazeta.lviv.ua, postup.brama.com, lvivpost.net, pohlyad.com, varianty.net, skyscrapercity.com

Загалом у місті діють дві «гарячі лінії». Одна з них – міська, на яку можна телефонувати за коротким номером 15-80 або міським 297-59-11. Працюють вони цілодобово та без вихідних. Як розповіла начальник відділу «Гаряча лінія міста» Віра Фрис, з початку року до них надійшло 3870 скарг на громадський транспорт. Найчастіше мешканці скаржаться на порушення графіку руху маршруток. Останнім часом збільшилась кількість скарг, що водії відмовляють перевозити пільгові категорії водіїв.

Читайте також: У Львові представили концепцію брендування громадського транспорту. Фото

Усі скарги, які отримує «Гаряча лінія міста» щодо громадського транспорту, передають в управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради. Звідти, за словами начальника управління Віктора Щира, їх скеровують на АТП відповідно до того, на який маршрут була скарга. Якщо були залишені контакти, на них дається відповідь.

Також раз на місяць керівники АТП збираються разом з начальником управління транспорту та зв’язку і детальніше розбирають ці скарги.

Однак навіть і після таких нарад не всі проблемі питання можна вирішити. Якщо на водія надійшла скарга, його не звільнять одразу. Причина в трудовому законодавстві, яке не дозволяє звільнити працівника, якщо до цього в нього не було дисциплінарних стягнень та штрафів.

Читайте також: Кого у Львові покарали за те, що у маршруток відпали колеса

Водночас місто не може в повній мірі вплинути на АТП, щоб підприємство випускало на лінію достатню кількість автобусів, які би ходили вчасно і за графіком, їх салони були чисті тощо. Адже в такому разі довелося би розривати угоду перевізником не лише на цей маршрут. Адже в 2011 році, коли було проведено конкурс на забезпечення автобусами маршрутів громадського транспорту, їх проводили «пакетом», коли один перевізник отримував одночасно декілька маршрутів.

«Якщо на сьогоднішній день розривати по якомусь маршруту угоду, то треба розривати угоду повністю з АТП. Це проблематично потім буде забезпечити автобусами ці маршрути іншим підприємством», – переконує Віктор Щир.

Відтак міській владі залишається чекати наступного конкурсу і враховувати ці порушення при виборі перевізників. Черговий раз у Львові вибиратимуть перевізників у 2016 році.

Читайте також: Як курсують нічні маршрутки у Львові? Інфографіка

Поряд з «гарячою лінією міста», скаржитись на маршрутки можна і Асоціації перевізників Львівщини. Вони теж мають свою «гарячу лінію». Запустили її ще минулого року, але через певні причини з квітня до листопада 2014 року лінія не працювала. Зараз вже проблему вирішили. Телефонувати можна за номерами (050) 661-70-71 та (097) 961-70-71 в будні дні з 8:00 до 20:00 год. чи надсилати повідомлення на email [email protected]. Якщо один з телефонів не відповідає, то як запевнили на «гарячій лінії», невдовзі вони віддзвонять.

Як розповіла диспетчер Мальва Вовк, яка працює на «гарячій лінії», з вересня значно побільшало кількість дзвінків. Усі скарги одразу ж передають до перевізників, які обслуговують маршрут.

«Якщо люди часом мають фотографії чи відео, я це також можу надіслати перевізникам. Часом перевізники просять докази, щоб не було наклепів», – розповіла Мальва Вовк.

Читайте також: У Львові буде ще одна автостанція: локація

На «гарячій лінії» автоперевізників також відслідковують, як реагують на скарги в АТП та ведуть реєстр усіх скарг.

«Самі перевізники інколи просять номер телефону скаржника, і вони контактують між собою. Часом вони надсилають повідомлення, і я пересилаю тому, хто скаржиться», – розповіла диспетчер.

Невдовзі журналісти за нагоди перевірять, як скарги впливають на вирішення проблем з громадським транспортом.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
29 Лютого, 2020 22:30
Уляна Автобус 6а ,вже не вперше відправляється з пл.Галицької на 30 хв. Раніше, для чого тоді водіям графік, люди чекають на останній рейс, який мав би бути о 22:00, а його не має , тому що він поїхав в 21:30.
25 Лютого, 2020 22:16
. 40 маршутка їздить жахливо, всі водії замлять і кажуть, що не будуть їздити і їм всеодно. Було вже два випадки як водій висаджував всіх пасажирів які їхали останьою маршутку від кінг кросу до Винник, на Личаківській кінцевій і нехотів їхати у Винники.
25.02.20 о 21:15 і 21:25 дві маршутки не зупинились і просто поїхали в сторону Солонки. Прийшлось чекати 1год. 20 хв на наступну. Водій сказав, що і він зараз розвернеться і поїде.
Скажіть будь ласка, це нормальна поведінка водіїв ?
Як додому добиратися у вечері після роботи? якщо раптово о 22:50 тебе можуть просто вигнати з маршутки.
8 Січня, 2020 17:59
Людмила Сьогодні їду в колимазі під номером 15, де руль повністю розбитий і перемотаний ізолентою,та що там говорити вона вся розвалюється ,запах спалиного мастила і гуми в салоні!Я думаю що свиней і курей в кращих умовах перевозять!Це знущання над людьми !
3 Січня, 2020 07:09
Тарас Їх нема!
Нема маршруток по пів години стоїш а їх нема....
Досить сзнущатись!!!!!
23 Грудня, 2019 13:00
Олена 23 грудня водій маршруту N10 за номером ВС 6604 ВТ відмовився вести дитину 10 років за пред'явлення щоденника з фотокарткою учня та печаткою ліцею, що засвідчує статус учня. Хамськи кричав на весь автобус та узяв з учня повну вартість квитка. На вимогу не представився, бейджика у кабіні немає, За рішенням ЛМР у салоні автобуса зазначено, що представити слід будь- який документ, що засвідчує статус особи- школяра. Розтлумачте правові дії водія, що має робити дитина, яка не може за себе відповісти хаму?
27 Листопада, 2019 16:55
Галина Прочитала на "Варті" про петицію, у якій планують підняти вартість проїзду у маршрутках до 10 гривень. А після цього водії перестануть бути хамами і мародерами? Бо я вчора їхала по Львову за 20 грн!
Я хочу розповісти про свій учорашній інцидент з водієм маршрутки № 34 (номер ВС6459 ЕЕ) (не зовсім впевнена в останній цифрі). Увечері я сіла у маршрутку біля Кумпеля приблизно о 19.10. Передала водію 20 грн і пройшла по салону. Проїхавши одну зупинку, попросила передати решту. Реакції жодної, у салоні світло вимкнене, але грошей він не передавав. Ще через 2 зупинки знову нагадала про решту. Реакція така сама. Доїхавши до АС-2, підійшла до водія і особисто нагадала про решту. Він сказав, що це моя особиста проблема, він грошей не дасть, бо ніби передав решту. У нашу розмову втрутилися майже всі пасажири. Одні підтверджували, що він грошей не передавав, інші бачили, що я грошей так і не отримувала. Пасажири одностайно мене підтримали, вимагали, щод віддав решту, але ж не битися з водієм?
Суперечка тривала до Весни. Я вийшла з маршрутки приблизно о 19.30, принижена, роздавлена, знервована. Водій нахамив, зробив дурними Чи, може, правильно ро[***] ті, хто не платить зовсім? Куди звернутися?
Сьогодні телефонувала на гарячу лінію, але маю сумніви, що це щось дасть. Водіїв бракує, якість перевезення не витримує жодної критики, а водіям все сходить з рук!
Може, варто контролювати, у чиї кишені падають наші гроші? Нам ціни піднімають, а водії не хочуть працювати, якщо в його кишеню за день не впаде кругла сума? Водії плачуться про збільшення плану, а самі одну норму віддають перевізнику, а другу кладуть у свої кишені!
Мова йде не про суму, а про відношення до пасажирів.
1 Листопада, 2019 16:54
Марта 01.11.2019 о 16:44 водій 32 маршутного тахі на вул.Коломийській проігнорував зупинку та не зупинився!
Подібні випадки трапляються дуже часто.
Маршутка була практично пустою!
14 Жовтня, 2019 18:35
Віра 14.10 2019 р. На зупинці сільпо по вул.Науковій водій маршруту 41 зупинився не доіхав до зупинкі метрів 15 випустив пасажира пока ми з чоловіком дойшли він закрив буквально перед нами двері. Номер маршрутки ВС26-97АА. Ми з чоловіком не такі вже старі мені62 роки чоловікові66 років ,ми не приіхали з африки ми Львівські.Таке сьогодня велике свято,ганьба це було у 16годині 18 хвилин.
8 Жовтня, 2019 08:53
Оля Водій трамваю 6, номер вагону 1206, 08.10.2019, о 08.35 відмовилась прийняти гроші для оплати квитка, тому що були копійками. Коли повідомила, що обміняю на копійки номіналом вище, сказала, що прийме лише паперові купюри. Копійки відтепер не гроші? І якщо б у вагон зайшов контролер, то яким чином я повинна пред'явити документ про оплату проїзду, який мені не видали. Паперових купюр при собі немала, так як забула гаманець вдома, але копійками вистачало на проїзд в обидві сторони. Поведінка хамська. Прошу звернути увагу Львівелектротранс.
5 Вересня, 2019 18:44
Анна Зайшла у маршрутку під номером 20 . Сказала учнівський, на що мені водій сказав «покажи». Я підійшла до нього і показала учнівський квиток, він сказав мені» бувай здорова, виходь з маршрутки»Почав кричати, і нічого не пояснивши сказав вийти. Я сказала, що не вийду, а заплачу за проїзд.
Чому всі транспорти засоби беруть людей за учнівським, а ця людина дозволила собі накричати на малесеньку дівчинку ( школярку)і нічо не обяснивши просити її вийти з маршрутки!?
Сталось 5.09.19 номер матшрутки BC1831AA
5 Вересня, 2019 08:32
Ірина Добрий день!на зупинці що по вул Підголоско 37 маршрутка сьогодні 05.09.19 року о 8:15 незупинився коли побачив на зупинці дитину яка махала щоб зупинити.І це вже неодноразовий випадок.дитина їде до школи,якщо є маршрут і є зупинка повинні зупинити,або в такому випадку віддати маршрут іншому перевізнику який буде до своїх пасажирів лояльно відноситись.
13 Липня, 2019 16:28
Мария Приехали в город Львов и сразу получили негативные впечатления! Не успели поставить сумки в трамвай номер 6 , подошли контролеры и начали грубо разговаривать , требуя оплатить штраф. Так как мы с другого города и вообще с другой страны , мы не знали где оплачивать проезд и сколько стоит билет ! После происшествия мы не будем рекомендовать своим друзьям и знакомым посещать этот город! Туристов не уважают и относятся плохо! Человечности у данного персонала , а именно контролёр номер 7954- у , нет и понимания тоже! С чемоданами и пакетами тяжелыми , мы должны были бежать к водителю ещё и чтоб без сдачи оплачивать , что ещё занимает время, ища ровно столько , сколько нужно на проезд! Больше чем неприятные впечатлений город не оставил, настроение было испорчено и продолжать наши прогулки и туристические визиты не осталось желания! Желаем научится общаться с туристами и вообще людьми! Иностранцам тут не рады и недоброжелательно относятся!
26 Червня, 2019 14:16
Ліля вже 40 хвилин три автобуси 40 маршруту стоять у Винниках на кінцевій і не іде ні один...питання-чи існують у вас взагалі якісь графіки? як можна нормально доіхати на роботу?
25 Червня, 2019 17:29
Вікторія Чому маршруток 31 так мало ??? Я завжди по годині чекаю і ще й дихати не можливо бо людей дуже багато через це !!! Невже неможливо нічого зробити з цим ???
11 Червня, 2019 08:07
Тетяна Що за хамство, проїжджати повз зупинку, а зупинятися за світлофором щоб люди вийшли. А ти стій далі чекай... Це про маршрут 16, вулиця Кульчицька. І таке не одноразово повторюється. Вроді підїжджає щоб зупинитися, а потім нагло їде далі...
27 Травня, 2019 21:01
Михайло Водії маршруту #53 тупарилі мутанти які їдуть не по маршрути і через це не можливо після 18,00 виїхати з нового львову!!!!! Щоб у вас в робочий час був понос!!!!!!!! Гарного робочого дня))!!
24 Квітня, 2019 15:18
Ірина Водій маршрутки Дуже сильно хамів і не повертав решти за проїзд...Дубляни (Олімпія)-Львів (Галецьке перехрестя ) Номер 7451 на автобусі не пам'ятаю... водій дууууже коротко стрижений і має суровий вигляд обличчя. .. Дуже сильно швидко їхав і на зупинках різко зупинявся... Водій може мене запамятав я була з великим чорним культом. Година:14:10 як я їхала в тому транспорті.
19 Квітня, 2019 10:47
Юлія Чому 32 маршрут погано їздить
у будні дні в період з 08:30 по 09:20 може бути один два маршрути ЦЕ ЖАХ ОЧЕРІДІ ДОХОДЯТЬ ДО 100чоловік це НЕРЕАЛЬНО ВСТИГНУТИ НА РОБОТУ !!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А бідя 10 годни ранку ПРиїздить по два маршрути ПІДРЯд!!!!!!!!!!!
19 Квітня, 2019 10:47
Юлія Чому 32 маршрут погано їздить
у будні дні в період з 08:30 по 09:20 може бути один два маршрути ЦЕ ЖАХ ОЧЕРІДІ ДОХОДЯТЬ ДО 100чоловік це НЕРЕАЛЬНО ВСТИГНУТИ НА РОБОТУ !!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А бідя 10 годни ранку ПРиїздить по два маршрути ПІДРЯд!!!!!!!!!!!
12 Квітня, 2019 15:46
Анастасія маргрутки 32,11, 14 які їдуть підряд жодна не зупиняється на південому навіть коли їх зупиняєш, зупилилась 32 на світлофорі відкрила двері поки добігла то перед самим носом закрив шофер двері і плїхав собі
24 Березня, 2019 17:42
Анонім Неякісна робота! Вам надходять скарги, щодо водіїв, їх хтось перевіряє? Водія зняли з маршрутки, бо він нібито говорить часто по телефону, а насправді це дзвонить жінка і наводить наклеп через те, що водії не відповідає їй взаємністю (бо він їй нібито подобається). Якщо ви вірите кожному слову, то звільняти потрібно всіх водіїв, бо всі інколи говорять по телефону !!!
3 Березня, 2019 07:17
Анонім У вас там 3870- нескінечно скарг , так чому нічого не вирішено , реально люди жаліються і жаліються ,а вирішення нуль , побачили запит , відправили компанії скаргу , перевірили пізніше через деякий час чи компанія це вирішила , 5 людей потрібно на таку справу , 2 що обробляють ,3 що перевіряють
3 Березня, 2019 07:10
Юра Доброго дня , чому 45 ( ваші "супер" нові маршрутки ) не їздять вчасно , 2 рази лише у тиждень можна реально сісти вчасно , поясніть цю ситуацію.
24 Січня, 2019 18:00
Анонім Сьогодні (24.01.2019) сталася прикра ситуація , я заходив в автобус і показав водію посвідчення , на те мені водій відповів " Пішов на х*й отсюди " , автобус під номером 6А , це було близько 16:50 , я їхав з площі Данила Галицького , мені зараз 15 років і я дуже хочу щоб на це звернули увагу , мені було дуже не приємно. Відреагуйте будь ласка на цей вчинок водія.
14 Січня, 2019 21:47
Ярина Маршрути номер 9 і 114!!! Що сталось??? Інтервали між маршрутами 20-30хв!! Так немає бути! Звичайно молодці, що на номер 9 дали великий автобус! Але таке враження, що дали їх тільки три?! Навіщо їх було взагалі давати тоді, якщо побачити їх можна раз на пів години??? А 114 це взагалі окрема історія! Маршрутка завжди в такому стані, що страшно заходити! Щей водії доповнюють картину матюкаються постійно. Візьміть до уваги! Дякую.
27 Грудня, 2018 18:47
Ірина Зупинка Замарстинів, маршрут 184А, від 16:00 до 16:40 проїхав один «воділа» не зупинив, через 50 хв. другий «воділа» також не зупинив, включіть їм гірлянду в очі , щоб бачили пасажирів, а заодно і номер свого маршруту будуть підсвічувати в темноті своіми гірляндами. Доки це буде тривати, воділовське рагулятинське беззаконня, прийміть міри, що це за правила, хочу зупиняю, хочу не зупиняю з проміжком їзди в 40-50хв!?
19 Грудня, 2018 09:40
Христина Сьогодні, як завжди їхала на навчання. На сайті Moovit сказано, що 131 автобус приїде 09.06 год в Рясну-руську, а приїхав 09.30год. Мені їхати на Наукову. І я запізнююся на пару. Через це мене можуть вигнати з коледжу. Зверніть будь ласка увагу на це! Дякую.
27 Листопада, 2018 10:17
Галина Добрий день.Наболіла тема... Зранку неможливо доїхати вчасно на роботу.Маршрутки просто немає вчасно, або стоять на кінцевій. З 7.30 до 8.00 немає жодної маршрутки. Це вже не перший раз. Коли приїжджає в 8.05 люди скаржаться, бо кожному на роботу , то він агресивно поводиться.
Прошу вирішити питання маршрутки №13. Це просто знущання .....
4 Жовтня, 2018 13:04
Тетяна Сьогодні мені потрібно було доїхати до податкової на вул. Стрийську я простояла на зупинці Дорожня поліклініка від 11.30 до 13.00 на Левандівці не було ні 13 ні 18 маршрутки.Хто повинен відповідати за те що маршрутки не їздять.Куди дивляться перевізники та міська влада.Для чого заключаються тендери з перевізниками якщо вони не можуть належним чином забезпечити перевезення людей Ще й вартість проїзду постійно піднімають.За що платити якщо умов ніяких.Це просто знущання з людей.
14 Вересня, 2018 19:49
Настя Просто пусть идут на[***] перевозчики. Мало того что пробки нереалтные, с Пасечной до Мытной 50 минут ехать (!!!) в 9 часов утра, так ещё и ломается все каждые пять минут. Я сегодня сменила 3 маршрутки и трамвай, который сломался на повороте на Подвальную. И сейчас хер дождешься маршрутку, потому что их тупо нет. Просто убейтесь об стену мрази
28 Серпня, 2018 09:19
Роман Хам на 21-му маршуті який недав здачу з 200 гривень коли звернулись до нього сказав шо передавав і шо недойшло це не цого проблеми(27.08.2018р. О 19:00 їхав від Головної пошти
28 Серпня, 2018 09:17
Роман Хам на 21-му маршуті який недав здачу з 200 гривень коли звернулись до нього сказав шо передавав і шо недойшло це не цого проблеми(28.08.2018р. О 19:00 їхав від Головної пошти
26 Серпня, 2018 06:48
Влада 11 маршрутка другий день не ходить! Ні зранку, ні ввечері. І нічого не пишуть з цього приводу. Завжди було, що маршрутка в 6:30 вже виїжала з Сихова. А тепер навіть о 7.00 немає!
29 Липня, 2018 21:09
Анон
21 Липня, 2018 18:58
Богдан 32 маршрутка вапше на зупинках не зупиняється , вапші афігелі.
5 Липня, 2018 22:13
Іван 40 маршрутка номер 2209. У 21:30 висадив людей на ДСК. 5 автостанція. І з їхав з рейсу...причини не сказав..і більше на рейсі у сторону ашану. 40 не було...чим їхати?
5 Липня, 2018 22:06
Іван 40 маршрут...21:30 висадив людей на диск і з'їхав з рейсу..
2 Червня, 2018 06:42
Ірина 51 маршрут не виїжджає вчасно. На сайті пише, що 51 маршрутки повинні їздити з 6:00 до 22:00 але починають вони їздити з 6:30. Про це свідчать дані сайту [***]s://[***].eway.in.ua/ua/cities/lviv/routes/400 . Прошу прийняти до уваги!
21 Травня, 2018 19:41
Юлія Маршрут номер 44 ВС1048АА в жахливому стані, в салоні дуже брудно, все в пилюці, що аж чорне, пахне горілим. Водій в похилому віці невправно справляється з керуванням. Прошу звернути на це увагу,та виправити ситуацію, в такому транспорті їздити небезпечно та неможливо!!!
4 Травня, 2018 21:45
марія для яких маршрутів поставлено зупинки біля так званої "Санта Барбари" і чому зупинки залишили по- старому, площа в ямах, не відремонтована, кільце залишено без благоустрію, зупинка 32 маршруту буде скоро біля ощадбанку - повний бардак
Сторінка:12
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!