Київ

Київ розірвав договір з «Київметробудом» про будівництво метро на Виноградар

867 0
«Київметробуд» має повернути столиці сплачений аванс
Фото: UNN

Фото: UNN

Київський метрополітен розірвав договір з «Київметробудом» на продовження Сирецько-Печерської лінії у бік житлового масиву Виноградар через зрив термінів будівництва. Про це йдеться на сторінці закупівлі в Prozorro.

«Умовами договору визначили право замовника відмовитися від цього договору та вимагати відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що з виконати їх в строк договору неможливо. ... Враховуючи це, «Київський метрополітен» відмовляється від зобов’язань у частині виконання будівельних робіт за договором, про що повідомлено підрядника», — йдеться в обґрунтуванні.

Київський метрополітен і «Київметробуд» уклали договір 20 листопада 2018 року. Він закінчується 24 січня 2024 року. Метрополітен встиг сплатити 4 мільярди гривень (з ПДВ). Після закінчення всіх судових справ частина авансу має повернутися на бюджетний рахунок метрополітену.

Нагадаємо, директор КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський, заявив, що підприємство досі корегує проєкт будівництва метро на Виноградар, а добудують його не менше ніж через 1,5 року. 

У листопаді директор КП повідомив, що будівництво метро на Виноградар відновлять після коригування проєкту та зміни підрядника.

У липні Брагінський заявив, що роботи з побудови метро на Виноградар відновлять у вересні після коригування науково-проєктної документації. А до кінця 2024 року планують здати дві станції метро – «Мостицька» і «Варшавська».

Досі не завершено перший етап будівництва, яким передбачено продовження «зеленої» гілки від станції «Сирець» із ділянкою вилкового відгалуження у бік станції Виноградар та електродепо. Наразі готовий тунель від станції «Сирець» до станції «Мостицька» довжиною майже 1250 метрів, завершено будівництво основних конструкцій вентиляційного вузла, виконано комплекс робіт з демонтажу тунелепрохідницького комплексу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!