Київ

«Київавтодор» пообіцяв облаштувати наземний перехід до метро «Університет» до кінця року

808 0
Наземний пішохідний перехід через бульвар Тараса Шевченка існував до 1985 року, потім його замінили підземним.

У Києві дорожники дублюватимуть підземні переходи наземними згідно з рішенням міськради. Про це розповів гендиректор «Київавтодору» Олександр Федоренко в інтерв’ю Вечірньому Києву.

Зокрема, таки планують облаштувати довгоочікуваний наземний пішохідний перехід поблизу метро «Університет», який було погоджено на Громадському бюджеті ще у 2019 році.

«У цьому році плануємо облаштовувати на бульварі Шевченка наземний пішохідний перехід. Зараз питання опрацьовується з фахівцями, Центром організації дорожнього руху, поліцією. Як тільки буде погоджено схему організації руху, ми візьмемося до виконання робіт», – запевняє Федоренко.

Читайте також: у центрі Києва нарешті з’явиться наземний пішохідний перехід

Зазначимо, зараз тривають ремонт вулиці Богдана Хмельницького. Після завершення робіт там має з’явитися сім пішохідних наземних переходів з червоно-білої бруківки: зокрема, на повороті на вулицю Чикаленка, на Терещенківську й на перетині з Володимирською.

Наземний пішохідний перехід через бульвар Тараса Шевченка (існував до 1985 року)

Нагадаємо, столичні активісти вказували, що проєкт наземного переходу блокує поліція. Днями, Управління патрульної поліції під час перевірки виявило, що позначення дорожньої розмітки та знаків не відповідає вимогам, тому правоохоронці не можуть погодити схему організації дорожнього руху.

Додамо, загалом у Києві близько 270 підземних переходів, менше десяти – дублюються наземними. 191 підземний перехід взагалі не обладнаний жодним пандусом. І тільки 52 їх мають, однак вони обладнані ненормативними параметрами та не відповідають сучасним нормам. За словами представника Urban Crew Вадима Денисенка, цей перехід за результатами моделювання майже не впливав на затримки авто, але при цьому не змушував людей на візках обходити 500 метрів через найближчий наземний перехід.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!