Київ

У Києві патрульні вчергове відкинули проєкт наземного пішохідного переходу біля метро «Університет»

1003 0
У 2016 році комунальники облаштували тут «зебру», втім вона пробула тут кілька місяців. Зараз патрульна поліція Києва пропонує встановити підземні пандуси й ліфти.
Дублювання наземним переходом вулиці Пирогова у 2016 році (фото: Ілля Сагайдак / Facebook)

Дублювання наземним переходом вулиці Пирогова у 2016 році (фото: Ілля Сагайдак / Facebook)

Патрульна поліція Києва відмовилася від проєкту наземного переходу біля станції метро «Університет». Натомість рекомендують встановити там пандуси чи ліфти. Про це йдеться у відповіді на звернення активіста ініціативи «Пасажири Києва» Павла Постоєнка.

Ідеться про ділянку дороги на перехресті бульвару Тараса Шевченка й вулиці Пирогова, де є тільки підземний перехід.

Проєкт облаштування наземного переходу на бульварі Шевченка у 2019 році став переможцем Громадського бюджету.

«Пасажири Києва» кажуть, що кияни роками просили про його облаштування, втім поліція чинила супротив цьому проєкту – «торік взагалі втратила проєктні документи на перехід, бо нібито «прикривала документами вікна на випадок можливих обстрілів».

«Уже багато років підряд Патрульна поліція Києва здебільшого поводиться зневажливо до киян і суб'єктивно та безпідставно блокує корисні та потрібні ініціативи», – йдеться у дописі ініціативи.

Окрім цього, облаштування наземного переходу не зацікавлений і Департамент транспортної інфраструктури КМДА, який визнав його недоцільним.
 

Учергове активісти вказали на необхідність дублювання переходу під час капітального ремонту вулиці Пирогова, яка прилягає до переходу та яку минулого тижня інспектував Віталій Кличко акцентувавши, що вулиця не бачила ремонт 40 років.

Натомість, як ми писали, у підземному переході на метро Університет збити коштовний натуральний травертин, щоб замість нього покласти сіру плитку. Такий ремонт переходу обійдеться місту у 2,9 млн грн.

Зазначимо, на загальний ремонт вулиці Пирогова виділили 12 мільйонів гривень. У перелік робіт входить ремонт тротуарів, заміна люків та влаштування залізобетонної підпірної стінки, які мають бути завершені до початку вересня. Торги виграло ТОВ «Дорожньо-будівельне управління – 208». 

На капремонти вулиць та ігнорування владою прохань киян щодо безбар'єрності міста відреагував співзасновник Олександр Гречко «Пасажири Києва». Він опублікував іронічно-саркастичний ролик-пародію, у якому показав, що місто не зацікавлене ні в облаштуванні наземного переходу біля метро «Університет», ні загалом у питанні безбар'єрності у Києві.

 

 

Активісти нагадують, що наземний пішохідний перехід через бульвар Тараса Шевченка існував до 1985 року, потім його замінили підземним. 

Читайте також: у центрі Києва нарешті з’явиться наземний пішохідний перехід

Зазначимо, загалом у Києві близько 270 підземних переходів, менше десяти – дублюються наземними. 191 підземний перехід взагалі не обладнаний жодним пандусом. І тільки 52 їх мають, однак вони обладнані ненормативними параметрами та не відповідають сучасним нормам. За словами представника Urban Crew Вадима Денисенка, цей перехід за результатами моделювання майже не впливав на затримки авто, але при цьому не змушував людей на візках обходити 500 метрів через найближчий наземний перехід.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!