Київ

У центрі Києва нарешті з’явиться наземний пішохідний перехід

813 0
Наземний перехід облаштували в рамках капітального ремонту на вулиці Богдана Хмельницького. Він триватиме до 30 вересня.
Облаштування наземного переходу біля ст. м «Театральна»

Облаштування наземного переходу біля ст. м «Театральна»

У центрі Києва з’явиться довгоочікуваний наземний пішохідний перехід. Він дублюватиме підземний на перехресті з вулицею Хмельницького, біля метро «Театральна».
 
Раніше кияни неодноразово виступали за облаштування наземного переходу біля «Театральної», але щоразу проєкт у Громадському бюджеті не добирав голосів.
 
 
 
Облаштування наземного переходу біля ст. м «Театральна»
 
Нагадаємо, у Києві давно існує проблема з наземними переходами, яка ще більш загострилася та стала очевидно-відчутною в останній час.
 

Загалом у Києві близько 270 підземних переходів, менше десяти – дублюються наземними. 191 підземний перехід взагалі не обладнаний жодним пандусом. І тільки 52 їх мають, однак вони обладнані ненормативними параметрами та не відповідають сучасним нормам,  таку статистику наводить представник ініціативи «Пасажири Києва» Олександр Рак.

Таким чином, більшість з переходів у місті взагалі непридатні для маломобільних груп містян – матерів з дитячими візками, велосипедистів та людей з інвалідністю.

Як вказують в Urban Crew – громадській ініціативі, яка займається розв'язанням цих проблем, зокрема її представник Вадим Денисенко, визначає, що у Києві 49 підземних переходів відносяться до тих, продублювати які найлегше, втім середня ціна дублювання одного переходу коштує 8 млн грн за перехрестя, до прикладу, у Вінниці – це до 1,5 мільйона гривень. Втім активіст переконаний, що ці зміни неминучі, але на це треба деякий час.

До слова, кияни давно просять міську владу облаштувати наземний перехід біля ст. м «Університет». Коли цього літа там розпочався капітальний ремонт, активісти вчергове вказали на необхідність дублювання. Втім Департамент транспортної інфраструктури попри перемогу цього облаштування в Громадському бюджеті визнали перехід недоцільним.

Однак, як вказує представник Urban Crew Вадим Денисенко, за результатами моделювання цей перехід майже не впливав на затримки авто, але при цьому не змушував людей на візках обходити 500 метрів через найближчий наземний перехід. У Дептрансі такі аргументи не сприйняли.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!